Sağlık
  • 29.3.2009 07:13

AKLA ZİYAN CİNSEL SORULAR!..

Kızlık zarı vajinanın 1-3 cm içerisindedir. Nadir bir durum olsa da kızlık zarı bozulmadan da gebe kalınabilir. Zar bozulmadan gebe kalmanın hamileliğe bir etkisi yoktur. Normal doğum yapıldığı takdirde kızlık zarı da bozulur.


Merhaba, 5.5 aylık hamileyim. Eşimden önce kimse ile cinsel ilişkiye girmedim, ama eşimle girdiğim ilişkilerde de kanamam olmadı. Kızlık zarım yırtılmadan da hamile kalınır mı? Kızlık zarımın yırtılmamış olması gebeliğimi etkiler mi?

Kızlık zarı vajinanın 1-3 cm içerisindedir. Nadir bir durum olsa da kızlık zarı bozulmadan da gebe kalınabilir. Bu durumu bir jinekoloji muayenesi ile belirleyebilirsiniz. Kızlık zarı bozulmadan gebe kalmanın, gebeliğe bir etkisi yoktur. Doğum normal yolla gerçekleşirse, kızlık zarı bozulacaktır.



Ben 27 yaşında bir erkeğim, iki yıllık evliyim. Çocuğumuz olmadığı için eşim doktora gitti, bir şeyi yokmuş. Benim muayene olmamı söylemiş. Benim ne yapmam gerekiyor?

Çocuğu olmayan çiftler, bu sorunla ilgili hekime başvurduklarında ilk yapılması gereken, erkeğin muayene edilmesidir. Erkeğin bir sorunu olmadığı kesinleştikten sonra kadınla ilgili teşhis yöntemlerine geçilir. Sizin bir üroloji uzmanına gidip sperm testi yaptırmanız gerekiyor. Bu testte, spermlerin sayısına, sperm hücrelerinin canlı sayısına, sperm hücrelerin şekil bozukluklarına bakılıyor. Bu testin sonucuna göre tedavi planlanıyor. Çocuk olması için bir tane canlı sperm hücresi yeterlidir.

G noktası ile orgazm

Orgazm olamıyorum. G noktasının uyarılması ile orgazm olmak kolaylaşıyormuş. Bu nokta tam olarak nerede?

Kadınların çoğunda cinsellikte en duyarlı yer klitoristir ve en güçlü orgazm bu bölgenin uyarılmasıyla ortaya çıkar. Kadının diğer cinsel olarak duyarlı bölgeleri memeler, meme uçları, labiumlar ve vajinadır. G Noktası ise vajinanın en duyarlı bölgesidir ve kadınların birçoğu bu noktadan vajinanın diğer bölümlerine oranla daha fazla zevk alır. 1940'da Alman jinekolog Dr. Ernst Granfenburg tarafından adı konulmuştur. Ancak G Noktası'nın yeri halen bir tartışma konusudur. Çünkü G Noktası'nın yeri kadından kadına değişiklik göstermektedir. Vajina çeperinde girişten 5 cm. kadar içeride idrar torbası hizasında yani vajina ile idrar kanalı arasında kalan bölgede bulunur. Vajina duvarında olduğu iddia edilen bu bölgenin, orgazmı kolaylaştırdığı söyleniyor. Vajina içinde bulunan ve bir noktadan çok, bir alan diyebileceğimiz G noktasını bulmak için kendi vücudunuzu keşfetmeniz gerekir. G Noktası tıbben kanıtlanmamıştır.



Hormon tahlili yaptırın

44 yaşındayım. İki aydır adetten kesildim. Arada ateş basmam oluyor. Bir de kilo almaya başladım. Benim ne yapmam lazım?


Öncelikle bir jinekolojik muayeneniz şart. Ardından da (jinekologunuz da önerecektir) servikal yayma (smear) ve kan hormon düzeyleri için tahliller yapılmalı. Bu sonuçlara göre uygun tedavi yöntemleri seçilir.


Hastalıktan korunma

Bir süre önce yabancı uyruklu bir kadınla ilişkiye girdim. Şimdi içimde bir korku oluştu. AİDS olma riskim var mı? Bunu nasıl öğrenebilirim?


Şanslıyız ki AİDS ülkemizde hızla artmasına rağmen, henüz yaygın bir sorun değil. Ancak böyle olması önlem almamızı engellememelidir. Çünkü bu şüpheli ilişkilerde AİDS dışında birçok cinsel yolla bulaşan hastalık kapma riskiniz vardır. Hastalık olup olmadığından emin olmak için ilişkiden sonraki 3. ayda AİDS ile ilgili laboratuar testleri yapılmalıdır. n Yeni tanıştığım bir kadınla beraber oldum. Bir süre sonra penisimin ucunda bir yara çıktı. Hastalık kapmış olabilir miyim? Penis başı veya penis ucunun iltihaplanmasına balanit denir. Oldukça sık görülen bir rahatsızlıktır. Sünnet olmamış erkeklerde, özellikle sünnet derisinin daralması nedeniyle kolaylıkla geriye çekilemediği durumlarda, sünnet olmuş erkeklere kıyasla daha fazla görülür. Penisin ucunda kızarıklık ve tahriş şeklinde görülür. Balanitin birçok çeşidi vardır. Nedenlerinden bazıları; böbrek yolları enfeksiyonu, penise sürtünen kumaşın tahrişi veya kumaşın temizlenmesi ya da yapımında kullanılan kimyasal maddeler ve doğum kontrol kremlerine reaksiyon olabilir. Şeker hastası erkeklerde, idrarda fazla şeker bulunması nedeniyle, balanitis çok sık görülür.


Küçük göğüs

23 yaşındayım, 55 kiloyum, boyum da 1.70 cm. Göğüslerim yok denecek kadar küçük. İlaç veya hormon mu kullanmam gerekiyor ne önerirsiniz?


Kızların çoğunda ergenlik göğüslerin büyümesi ile başlar. Göğüslerin büyüdüğünü, meme uçlarının üzerinde küçük ve hassas bir kabarıklık meydana gelmesi ile fark edebilirsiniz. Bu kabarıklık birkaç yıl içinde giderek büyüyecektir. Kızlarda 9 yaşlarında başlayan değişim 18 yaşına dek sürer. Meme büyüklüğü ailesel olarak değişiklik gösterir. Tahlil yaptırmadan lütfen ilaç kullanmayın. (takvim)

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:43

İLGİLİ HABERLER