Sağlık
  • 2.3.2009 03:44

AKLA ZİYAN CİNSEL SORULAR...

Bu hastalığa sahip olan erkekler genellikle çekingen ve bağımlıdır. Güvensiz, kırılgan, utangaç ve eleştiriye açık kişiler değildir. Panik bozukluğu, erken boşalma ve depresyona neden olur....

* Varikosel var ve ameliyat olmam önerildi. Bu ameliyat ne kadar sürer? Ameliyattan kaç gün sonra çalışmaya başlayabilirim?
Varikosel ameliyatı 20-30 dakika sürer. Yaklaşık bir hafta sonra işe başlayabilirsiniz. Varikosel eninde sonunda ameliyat gerektiren bir hastalıktır. Bu nedenle işi ve süresini düşünmeden bir an önce ameliyat olun. Çünkü erken ameliyat, ameliyatın başarısını çok etkiliyor.

* Merhaba, bana epididimit tanısı kondu. Testislerimdeki bu iltihaplanma sonucu testisimin biri küçülmeye başladı. Bu hastalık ileride cinsellik anlamında bir sıkıntı yapar mı? İleride bir iktidarsızlığa neden olabilir mi?
Testisler (yumurtalar) üzerinde arkada yer alan, sağda ve solda olmak üzere iki adet olan ve epididim adı verilen kıvrımlı borular; üretilen spermin depolanmasında, olgunlaşmasında ve gerektiğinde boşaltım kanallarına taşınmasında rol oynayan ince kanallardır. Epididimin ağrılı şişmesine akut epididimit denir. Ağrı ve şişlik 6 haftadan fazla sürer ise kronik epididimit olarak adlandırılır. Uzun süre tedavi edilmezse ileride kısırlık yapma tehlikesi vardır. Cinsel ilişki esnasında prezervatif kullanmanızı, cinsel yolla bulaşan hastalıklara dikkat etmenizi, varsa partnerinizle birlikte antibiyotik kullanmanızı, akut dönemlerde yatak istirahatı yapmanızı, skrotum (testislerin yer aldığı torba) askısı kullanmanızı ve lokal olarak soğuk uygulamanızı tavsiye ederim.

* Merhaba, ben 28 yaşında bekar bir erkeğim. İki yıldır panik atak hastasıyım. Bu hastalığım cinsel durumumu da etkiliyor. Erken boşalma şikayetim var. Bunu düşündükçe panik atağım da artıyor. Ne yapmalıyım?
Panik bozukluğu olan erkeklere başta erken boşalma ve depresyon olmak üzere çeşitli hastalıklar eşlik edebilir. Çünkü panik atak yaşayan erkekler genellikle çekingen ve bağımlıdırlar, kendilerine güvenleri azdır, aşırı kırılgan, utangaç, eleştiriye çok duyarlı ve çabuk yıkılan kişilerdir. Erken boşalan erkeklerin ortak özellikleri ile panik atak yaşayan erkeklerin ortak özellikleri arasında bir paralellik vardır. Yaptığımız araştırmaya göre panik atak yaşayan erkeklerin yüzde 80'ninde erken boşalma görülebilmektedir. Erken boşalma ve beraberinde meydana gelen başaramama korkusu, heyecanı ve stresi arttırarak kişide panik atağı başlatabilir. Bu nedenle rahat olmaya çalışın. Panik bozukluk bir hastalıktır ve tedavisi vardır, bunu unutmamak gerekir. En az 1 yıl süre ile ilaç tedavisi yanında, kişinin beklentilerini ve düşünüş biçimini değiştirme, gevşeme ve nefes eğitimi, kaygıya yol açan etkenlerle yüzleştirme gibi yaklaşımların olduğu bilişsel davranışçı tedavi teknikleri uygulanmaktadır.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 00:41

İLGİLİ HABERLER