Asayiş
  • 20.10.2005 20:25

ALANYA'DAKİ PATLAMANIN ARDINDAN ÇARŞIDA BULUNAN ONLARCA İNSAN, KORKU VE PANİK İÇİNDE SAĞA SOLA KAÇIŞTI

RIZA YANIK - CEM GEÇİM
ANTALYA (İHA) - Antalya'nın Alanya İlçesi'nde bir çöp kutusunda meydana gelen patlamanın ardından polis, olay yerinde olağanüstü önlemler alırken, patlamaya neyin neden olduğu hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Edinilen bilgiye göre, Alanya'da her gün binlerce turistin gezip dolaştığı ve alışveriş yaptığı Atatürk Caddesi üzerinde saat 17.30 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi. Patlama, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Ev Restaurant'ın hemen yanındaki Show rent a car'a ait araçların yakınında bulunan çöp kutusunda meydana geldi. Çöp kutusu paramparça olurken, restoranda bulunan turistler korku ve panik içinde sağa sola kaçıştı. Alanya Emniyet Müdürlüğü patlamayla ilgili resmi bir açıklama yapmazken, polis, patlamaya ses bombasının neden olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.
Polis ekipleri, patlamanın bulunduğu bölgeyi güvenlik şeridi ile kordon altına aldı. Kısa bir süre sonra birçok yerli ve yabancı şahıs olay yerine gelerek olup bitenleri anlamaya çalıştı. Turistlerin ise paramparça olmuş çöp kutusunun fotoğraflarını çektikleri gözlendi. Bazı turistler ise olay yerinden hızla uzaklaşmayı tercih etti.


Kısa bir süre sonra olay yerine gelen bomba imha ekipleri araştırmalarına başladı. Emniyet Müdürlüğü ekipleri, araştırmada bomba uzmanı köpeklerden de istifade etti. Köpek tarafından şüpheli 2 paket daha bulunması üzerine polis, olay yerini tamamen boşaltarak güvenlik şeridini genişletti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:51

İLGİLİ HABERLER