Gündem
  • 27.4.2024 21:00

İsrail Ateşkes heyeti : Anlaşmayı Netanyahu istemiyor

Mısır heyetinin Tel Aviv ziyaretindeki gelişmeler.. İsrailli yetkili: Netanyahu olmasaydı birkaç gün içinde anlaşmaya varabilirdik 

İsrail hükümetinden üst düzey bir yetkili, Başbakan Binyamin Netanyahu'yu Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gruplarla bir anlaşmaya varmak istememekle ve anlaşmanın aynı anda tamamlanması ihtimaline engel koymakla suçladı. 

Mısırlı bir güvenlik heyeti, kapsamlı bir durdurma çerçevesini görüşmek üzere Tel Aviv'e geldiğinde... Çatışma, Washington'un müzakerelere "yeni bir ivme" kazandırma olarak tanımladığı çabalar kapsamında gerçekleşti. 

Resmi İsrail Yayın Otoritesi, adı açıklanmayan bu yetkilinin şu sözlerini aktardı: "Netanyahu hiçbir şekilde bir anlaşmaya varmak istemiyor ve zorluklar ve engeller çıkarıyor."

Yetkili, "önümüzdeki birkaç gün içinde (Filistinli gruplarla) bir anlaşmaya varmanın mümkün olduğuna" dikkat çekti, ancak "Netanyahu, Mısır tarafının şu anda sunduğu teklifin dışında) kapsamlı bir anlaşma üzerinde çalışma yapmayı istedi. Şu anda bir anlaşmaya varma sürecini engellemek.”

Cuma günü erken saatlerde Mısırlı bir güvenlik heyeti Tel Aviv'i ziyaret etmeye başladı ve bu ziyarette "ülkesi için Gazze'deki tüm İsrailli mahkumların serbest bırakılması, yüzlerce Filistinli mahkumun serbest bırakılması ve bir yıllık ateşkesle ilgili bir teklif" sunuldu. özel İbranice gazete Yedioth Ahronoth.

Yayıncıya göre, "İsrail güvenlik servisleri bunun tutukluları (İsrailli mahkumları) Gazze'den geri döndürmek için son fırsat olduğuna inanıyor."

Aynı İsrail hükümet yetkilisi, "güvenlik kurumlarının ve siyasi düzeyin çoğunluğunun, Mısır'ın desteklediği yeni öneriye yeşil ışık yakmak istediğini" belirtti.

Ancak yetkiliye göre Netanyahu, "böylesine geçici bir anlaşma konusunda bazı çekinceleri vardı ve kapsamlı bir çözüm çalışması talep etti."

Yetkili, Netanyahu'nun neden bu pozisyonu benimsediğini açıklamadı ancak İsrail'deki muhalefet, Netanyahu'yu Filistinli gruplarla "siyasi amaçlarla" bir anlaşmaya varılmasını engellemekle suçluyor.

Irak'taki İslami Direniş Hayfa'da hayati bir hedefi hedef alıyor...Irak'taki İslami Direniş, işgal altındaki Filistin'in içindeki Hayfa'daki hayati bir hedefi hedef aldığını duyurdu.

 

 

Güncellenme Tarihi : 27.4.2024 21:20

İLGİLİ HABERLER