Spor
  • 4.8.2009 03:01

ALEX BÜYÜK OYNUYOR...

6. sezonunu geçirdiği Sarı-Lacivertli forma altında bugüne kadar 2 lig şampiyonluğu ve 2 Süper Kupa sevinci yaşayan Brezilyalı yıldız, takımının Şampiyonlar Ligi'ndeki en büyük başarısı olan çeyrek finale kalmasında da başroldeydi.

Daum'un Fenerbahçe'nin başına Ağustos 2003'teki ilk gelişinin ardından ertesi yıl Alman çalıştırıcının isteğiyle transfer edilen Sambacı, takımının kazandığı her başarının altına imza attı. Geldiği ilk yıldan itibaren Fenerbahçe'de tartışmasız en iyi isim olan Sambacı, hem Sarı-Lacivertliler'in hem de Türk futbol tarihi sayfalarına adını yazdırdı.

HEM GOL KRALI HEM DE ASİST KRALI

Çıktığı 15 maçta Beşiktaş'a 8 gol atıp takımının son yıllarda ezeli rakibine üstünlük kurmasında başrolü oynayan Alex'in Galatasaray'a da 3 golü bulunuyor. 2006-07'de 19 golle kral olan Sambacı, Kanarya'nın ilk, Türkiye Ligi'nin de 3. yabancı kralı unvanını aldı.

Attığı goller ve asistleriyle Fenerbahçe'nin son 6 sezonuna damga vuran Alex, Sarı- Lacivertli forma altında şimdiye dek 107 gol attı. Ligde de 3 kez asist kralı oldu. Bu nedenle krALEX lakabı takıldı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:57

İLGİLİ HABERLER