Asayiş
  • 24.9.2013 14:30

Ali İsmail Korkmaz Davası'nda flaş gelişme

Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemleri sırasında dövülerek öldürüldüğü ileri sürülen Ali İsmail Korkmaz ile ilgili ilgili iddianame, mahkeme heyeti tarafından kabul edildi.
Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Şanverdi, 6 klasörden oluşan iddianameyi yasal süre olan 15 gün içerisinde inceledi. Şanverdi, 5’i tutuklu 8 sanığın "suç kastıyla kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezasıyla yargılanmaları istenen iddianameyi kabul etti. Mahkeme heyetinin önümüzdeki günlerde duruşma tarihini belirlemesinin ardından sanıkların yargılanmasına başlanacak.

“GÜVENLİK OLAYLARI NEDENİYLE BAŞKA İLE ALINABİLİNİR”
Gezi Parkı olaylarında Ankara’da yapılan bir eylemde polisin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybettiği belirtilen Ethem Sarısülük davasında yaşanan olayları göz önünde bulundurarak, Korkmaz davasının güvenlik nedeniyle Eskişehir’den başka bir ile alınma ihtimalinin olduğu öğrenildi.

TUTUKLU POLİS MEMURU BİR NUMARALI SANIK
Cumhuriyet Savcısı Hakan Ali Erkan tarafından hazırlanan 21 sayfalık iddianamede, tutuklu polis memur M.S.’nin olayın bir numaralı sanığı olduğu belirtilirken, müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor. İddianamede, ifadeleri alındıktan sonra salıverilen polis memurları Ş.G., H.E. ve Y.A.’nin de ölüm olayına destek verdikleri gerekçesiyle yargılanmaları isteniyor. İddianamede ayrıca, tutuklu fırın sahibi İ.K. ile akrabaları R.K.,M.H. ve E.H.’nin, Korkmaz’ın ölümü ilgili olayda suçun icrasını kolaylaştırdıkları, tutuklu polis memuru M.S.’nin eylemini destekleyici, hazırlayıcı ve kolaylaştırıcı eylemlerde bulundukları ve bu nedenle ayrı ayrı müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmalarının gerektiği belirtiliyor.

TÜBİTAK'TAN GELECEK RAPOR HER ŞEYİ DEĞİŞTİREBİLİR
Bu arada silindiği için jandarma kriminal biriminde kurtarılan Harman Fırını'nın kamera görüntülerinde dövülen kişinin Ali İsmail Kormaz olup olmadığının belirlenmesi için TÜBİTAK'a gönderilen kayıtlarla ilgili raporun gelmediği öğrenildi. TÜBİTAK'ın görüntü üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü ve önümüzdeki günlerde raporu tamamlayarak savcılığa göndereceği belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:45

İLGİLİ HABERLER