Asayiş
  • 30.5.2013 11:57

Alkol arkadaşlığı cezaevinde bitti

Olay, 2012 yılının Kasım ayında meydana Kastamonu şehir merkezinde meydana geldi. Birlikte alkol alan İsmail K. (48) ve Hasan K. (29), akşam saatlerinde tekrar alkol almak için oranlık bir alana gittiler. Ardından kamu personeli olan Mehmet Kula (46), arkadaşlarını arayarak nerede olduklarını sordular. Alkol alan arkadaşlarının yerini öğrenen Mehmet Kula, ardından yanlarını giderek birlikte alkol almaya başladılar. İçkinin bitmesi üzerine İsmail K. ve Hasan K., Mehmet Kula’ya ‘şimdi içki ısmarlama sırası sende’ diyerek alkol almasını istediler. Mehmet Kula ise, “Bugün ayın 14’ü. Gece saat 12.00’dan sonra maaşlar yatıyor. Ondan sonra maaşı çekip alırız” dedi. Bunun üzerine tartışma çıktı. Tartışma esnasında İsmail K. ve Hasan K, Mehmet Kula’yı darp ederek üzerindeki bir miktar parasını, maaş kartını, kredi kartlarını ve cep telefonunu aldılar.

Olay sonrası Mehmet Kula, Emniyet Müdürlüğüne giderek İsmail K. ve Hasan K. hakkında şikayette bulundu. Ardından gözaltına alınan sanıklar mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında söz alan sanık Hasan K, hakkındaki suçlamaları reddederek beraatını istedi.

Diğer sanık İsmail K. ise, kendisinin Mehmet Kula’dan alacağının olduğunu ve bu yüzden alacağını zorla tahsis etmek istediğini kaydetti.

Mahkeme heyeti, sanıkların “birden fazla kişi tarafından birlikte yağma suçundan” 11’er yıl, “kişi hürriyetini yoksun kılma” suçundan 4’er yıl, “başkasına ait banka kartlarını izinsiz kötüye kullanma” suçundan da 2’şer yıl 3’er ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Ayrıca sanıklara 7 bin 500 TL adli para cezası verildi. Toplamda sanıklar, “nitelikli yağma” suçundan 34 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:54

İLGİLİ HABERLER