Asayiş
  • 30.5.2013 11:54

Ayakkabısının üzerine çorap giyip pusuya yattı

Sanığın, cinayeti işlerken tanınmamak için gözlük takıp, kapüşonlu eşofman ve ses çıkmaması için de ayakkabısının üzerine çorap giydiği ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, merkez Çukurova ilçesi Göl Mahallesi’nde meydana gelen olayda, iddiaya göre, yaklaşık 4 ay önce Ersin Y, Ulaş Ö, aralarında husumet bulunan Abdurrahim Ü’yü dövdü.

Şahıslardan davacı olan Abdürrahim Ü, kendisini darp ettiğini öne sürdüğü Ersin Y’yi öldürmek için plan yaptı.

9 Nisan’da tanınmamak için güneş gözlüğü takıp, siyah kapüşonlu eşofman ve ses çıkartmamak için de ayakkabısının üzerine çorap giyerek elindeki av tüfeği ile Kadir Y’nin evinin damında onun kuzeni Ersin Y’yi beklemeye başladı.

Ersin Y’nin annesi Saime, şüpheliyi görüp taş atarak "Kim var orada" diye seslendi. Bu sırada eve gelen Kadir Y’ye ’Damınızda biri var’ dedi.

Dama çıkan Y karşısında siyah giysiler içindeki Abdürrahim Ü’yü görünce geri geri gidince damdan düştü. Ü. de Ersin Y. sandığı Kadir Y.’yi tüfeğiyle ateş edip öldürdükten sonra kaçtı. Kıyafetlerini değiştiren Abdürrahim Ü, yakalanacağını anlayınca polise teslim oldu.

Tutuklanan Abrurahim Ü. hakkında "Tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın iddianamesini hazırlayan Cumhuriyet Savcısı, katil zanlısının siyah giysi ve gözlüklerle kendisini gizleyen sanığın olayı tasarladığını belirtti.

Katil zanlısı Üçgül ise tutuklandığı nöbetçi mahkemedeki ifadesinde, hedefinin Ersin Y. olduğunu, Kadir Y’yi ise yanlışlıkla tüfeğin ateş alması sonucu öldürdüğünü söylemişti.

Bu olaydan sonra öldürülen Kadir Y.’nin ağabeyi Necmi Y. ise 29 Nisan’da kardeşinin katili Abdurahim Ü’nün babası Sıdkı Ü.’yü (59) öldürdükten sonra yakalanıp tutuklandı. Kan davasına dönüşen ikinci cinayetin soruşturması ise sürüyor.

(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:54

İLGİLİ HABERLER