Gündem
  • 18.2.2007 00:06

ALTIN AYI SAHİBİNİ BULDU!..

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen 57. Berlinale Film Festivali'nde, ''Altın Ayı'' ve ''Gümüş Ayı'' ödülleri sahiplerini buldu.
      ''Altın Ayı'' ödülünü, ''Tuya'nın evliliği'' adlı Çin Filmi kazandı.
      Wang Quan'ın filmi, Moğolistan'da zor şartlar altında yaşayan ve bağımsız olmaya çalışan bir kadının hikayesini anlatıyor.
      ''Gümüş Ayı'' ödülü ise ünlü sinema yıldızı Robert de Niro'nun yönetmenliğini yaptığı ''İyi çoban'' adlı filmde rol alan oyuncu ekibine, olağanüstü oyunlarından dolayı verildi.
      Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı CIA'yı konu alan filmde, Matt Damon, Angelina Jolie ve Alman oyuncu Martina Gedecek gibi tanınmış oyuncular yer alıyor.
      En iyi oyuncu dalında diğer bir ''Gümüş Ayı'' ödülü de Christian Petzold'un ''Yella'' adlı filminde kapitalist sistemde şansını arayan, ancak başarısız kalan eski bir Doğu Alman kadını canlandıran Nina Hoss'a verildi.
      ''Beaufort'' adlı İsrail filminin rejisörü Joseph Cedar da en iyi rejisör dalında ''Gümüş Ayı'' ödülüne layık görüldü.
      ''Jüri Büyük Ödülü'' de Ariel Otter'in ''Diğeri'' adlı Arjantin filmine verildi.
      Berlinale çerçevesinde ''Panorama'' bölümünde geleneksel olarak bazı ödüller veren diğer bir bağımsız jürinin ''Fipresci'' ödülü, Özer Kızıltan'ın ''Takva'' adlı filmine layık görüldü.
      54. Berlinale Film Festivali'nde Türk rejisör Fatih Akın'ın ''Duvara Karşı'' adlı filmi ''Altın Ayı'' ödülünü kazanmıştı.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 21:46

İLGİLİ HABERLER