Ekonomi
  • 7.1.2014 15:11

Altında önemli uyarı, "birkaç gün sonra"

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk altındaki yükselişin yeni pozisyon açılmalardan kaynaklandığını, bu durumun birkaç gün sonra sona ereceğini söyledi.

Geçen yılı yüzde 30'a yakın kayıpla tamamladıktan sonra 2014'ün ilk haftasında yüzde 4'e yakın değer kazanan altının, yakında yönünü aşağı çevireceği belirtildi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk altının bugünkü yükselişinin yeni pozisyon açılmalardan kaynaklandığını, bu durumun bir kaç gün böyle devam edeceğini ve daha sonra altının yönünün aşağı olacağını söyledi. Yıldırımtürk, "Dolar 2 TL'ye yaklaşırsa, altının gram fiyatı 86-87 liraya yükseldiği gibi 80 liradan 78 liraya kadar da gerileyebilir. Önümüzdeki günlerde bunu da görebiliriz ama yükselişler satış fırsatı olarak değerlendirilmeli" ifadelerini kullandı.

'VERİLER YAKINDAN İZLENMELİ

ALB Menkul Değerler Araştırma Müdürü Yeliz Karabulut ise, "Fiyatın dip seviyelerinden toparlanmasıyla verilere olan duyarlılığı daha da artacak olan altında ABD veri akışıyla beraber altındaki seyir açısından Çin'deki talebin de etkili olması nedeniyle Çin verileri dikkatle izlenmeli. Bu haftaya bakacak olursak, altın kısa vadeli düşüş trendini yukarı kırmış durumda, ancak ABD tarafından önemli veriler geleceği için dalgalanmalar fazla olabilir. Bu süreçte özellikle bu hafta açıklanacak ABD tarım dışı istihdamı ve işsizlik oranı verileri büyük önem taşımaktadır. Altının onsunda 1.235 dolar seviyesi altına olan hareketlerde 1.223, 1.210 ve 1.200 önemli destekler olarak görünüyor" şeklinde konuştu.

'ÇİN'DEN YOĞUN TALEP VAR'

Garanti Bankası Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Alper Kalyoncu, altın fiyatlarında bu yılın başından itibaren devam eden yükselişin geçici olduğunun düşünüldüğünü belirterek, bu yılın başından itibaren Asya'dan özellikle de Çin'den çok yoğun fiziksel talebin olduğunu ve bu talebinde altın fiyatlarını desteklediğini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:41

İLGİLİ HABERLER