Asayiş
  • 1.6.2006 16:56

AMBULANSTA CAN PAZARI...

UĞURLU ÖZDEMİR.
İSTANBUL - Üsküdar'da hasta taşıyan ambulans, ışıkları beklemeden geçen taksiye hızla çarpınca bir kahvenin bahçesine düştü. Can pazarının yaşandığı yerde yaralanan 5 kişi, üst üste gelen ambulanslarla hastaneye taşındı.


Olay, 02.00 sıralarında Üsküdar Selimiye Mahallesi Tıbbiye Caddesi üzerinde bulunan Duvardibi Işıklar'da meydana geldi. Selimiye Mahallesi'nde oturan ve epilepsi hastası olan Nurri Yelden'i alan Ümit Yılmaz'ın kullandığı 34 VZ 4153 plakalı 112 ambulansı Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne doğru yola çıktı. Görgü tanıklarının ifadesine göre, Yunus Telli'nin (24) kullandığı ve içinde 2 yolcu bulunan 34 TBF 95 taksi, ışıklarda durmayıp yolun karşısına geçmek istedi. Bu sırada hızla gelen ambulans, taksiye çarptı.

Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan ambulans, yolun sağında bulunan bir kahvehanenin 2 metre aşağıdaki bahçesine uçtu. Kazada, takside bulunan 2 kişi ve ambulanstaki 3 kişi yaralandı. Ne olduğunu anlamayan ve kaza ile şoka giren sağlık görevlileri, telsiz ile kaza yaptıklarını ve yaralıların bulunduğunu söyleyerek, olay yerine çok sayıda ambulansın sevk edilmesini istedi.


Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken, vatandaşlar ve kazadan yara almadan kurtulan sağlık görevlileri yaralılar için harekete geçti. Diğer ambulansların gelişi ile kurtarma çalışmaları başladı. Ambulansa çarpan takside bulunan Alev ve Muharrem Işık çifti, yoldan geçmekte olan araçlarla hastaneye sevk edilirken, bahçeye uçan ambulansta bulunan ve hafif yaralanan Dr. Şengül Kocaağaç ile hasta yakını Fatma Yelden başka bir ambulansla hastaneye kaldırıldı. Epilepsi hastası olduğu öğrenilen ve tedavi için hastaneye götürüldüğü esnada büyük kaza atlatan Nuri Yelden'i (65) ambulanstan çıkarmak için büyük çaba sarf edildi. Ambulans kapılarının zarar görmüş olması nedeniyle müdahale güçleşirken, kaza neticesi bacağından yaralanan Nuri Yeldin'in kurtarılması zaman aldı. Güçlükle bulunduğu yerden sedye ile alınan yaşlı adam da ambulansla hastaneye sevk edilirken, kazadan yara almadan kurtulan araç şoförleri ise olayın şaşkınlığını uzun süre üstlerinden atamadı.


Hastanın takside olduğunu ve sirenlerini çalmasına rağmen taksinin durmadığını söyleyen ambulans şoförü Ümit Yılmaz, "Ben hastayı yetiştirmek için ilerlerken, taksi bir anda karşıma çıktı. Ne olduğunu anlamadım ve bahçeye uçtum" dedi. Hatanın kendinde olmadığını savunan taksi şoförü Telli ise, "Ambulansın ne ışıkları yanıyordu ne de sireni çalıyordu. Ben normal olarak geçmek istedim ve o bana çarptı" diyerek kendini savundu. Kaza sonrası olay yerine gelen kahvehane sahipleri de, "Ya burada insan olsaydı" diyerek isyan ederken; bir yandan bahçede bulunan, zarar görmüş masa ve sandalyelerini de kontrol etti. Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:04

İLGİLİ HABERLER