Dünya
  • 17.9.2013 02:51

Amerika güzelini seçti...

Amerika'nın en güzelinin seçildiği 'Miss America' yarışması sonlandı. 24 yaşındaki 'Miss New York' Nina Davuluri, birbirinden güzel 53 yarışmacı arasından sıyrılarak 'Miss America' unvanına sahip oldu.

İlk kez Hint asıllı bir katılımcıyı birinci seçen yarışma, bu yönüyle tarihe geçti.

Yarışmaya New York eyaletini temsilen katılan Davuluri, birincilik tacını takmasıyla sosyal medyada ırkçı yorumların hedefi konumuna geldi. Hint asıllı olduğu için yarışmayı kazanmayı hak etmediği düşünülen Davuluri için Twitter’da ; “11 Eylül 4 gün önceydi ve şimdi böyle biri Miss America mı seçildi?”, “Yabancı seçme yarışması değil”, “Müslüman birini Miss America seçtiler”, “Miss America mı? Miss El Kaide mi?” gibi ırkçı yorumlar yapıldı.

Nina Davuluri ise yarışmadan sonra yaptığı açıklamada ırkçı yorumları ciddiye almadığını ve kendini bir Amerikalı gibi hissettiğini ifade etti. 50 bin dolar ödül kazanan Davuluri, parayı tıp eğitimi için harcamayı planlıyor.

Bu yıl 92. kez düzenlenen 'Miss America' tabuları yıkmasıyla da gündeme gelmişti. Yarışmada yazılı bir kural olmasa da çok uzun zamandır vücudunda dövme bulunan bir yarışmacıya rastlanmıyordu. Çünkü jüri üyeri dövmeyi, dikkat dağıttığını düşünerek pek de onaylamıyordu.

Ancak Kansas eyaletini temsilen yarışan, aynı zamanda Amerika Ordusu'nda astsubay olarak görev yapan Theresa Vail, vücudunun büyük bir bölümünü kaplayan dövmesi ile podyumda yürüdü ve bu görüşü tersine çevirdi.

Yarışmanın bir diğer dikkat çeken ismi ise 'Miss Iowa' Nicole Kelly olmuştu. Doğuştan sol kolunun dirsekten aşağısı olmayan Kelly yarışmadan önce AP'ya verdiği röportajda, 'Farklı görünenleri temsil etmekten dolayı gurur duyuyorum, ancak ben de sizin gibiyim. Sahip olduğum engelin, hayallerime engel olmasına asla izin vermedim' demişti.

video için lütfen linki tıklayınız

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:59

İLGİLİ HABERLER