Dünya
  • 31.10.2004 01:19

AMERİKA'DA LADİN KABUSU GERİ DÖNDÜ!..

Amerika'nın her yerde aradığı başta 11 Eylül olmak üzere dünyanın birçok yerindeki terör olaylarının baş sorumlusu olarak aranan El Kaide örgütünün lideri Usame bin Ladin'den uzun bir süredir haber alınamıyordu. ABD'li yetkililer gelecek hafta yapılacak olan başkanlık seçimlerinin kazasız belasız atlatılması için tedbirli davranırken, Ladin'in ortaya çıkan bir video kaseti yine keyiflerini kaçırdı.

 El Cezire televizyonu tarafından yayınlanan görüntülerde, Ladin yine Amerika'yı ve başkan Bush'u tehdit ediyordu. Bin Ladin,  video kaydında ABD’lilere seslenerek, 11 Eylül saldırılarının arkasındaki nedenleri anlattı. El Kaide lideri, ABD’deki gökdelenlere saldırmayı ilk kez, 1982’de Lübnan’ın işgali sırasında binaların İsrail uçakları tarafından bombaladığını gördüğünde düşündüğünü söyledi.


Görüntüleri izleyen yetkililer, El Cezire televizyonunda yayınlanan video kasetin anlaşıldığı kadarıyla sahte olmadığı ve yakın zaman içinde kaydedildiği görüşünde olduğu bildirildi. ABD Başkanı George W. Bush, El Kaide örgütünün lideri Usame Bin Ladin'in görüntülerinin El Cezire televizyonunda yayınlanmasından sonra, ''ABD'nin Bin Ladin'in saldırı tehditlerinden yılmayacağını ve etkilenmeyeceğini'' söyledi.

Seçim kampanyası için Toledo'da bulunan Bush, ''Amerikalılar ülkemizin düşmanından yılmayacak ve etkilenmeyecek. Demokrat Partili başkan adayı John Kerry'nin de aynı fikirde olduğuna eminim. Amerikalılara şunu da söylemek istiyorum; biz teröristlerle savaş halindeyiz ve savaşı kazanacağımızdan eminim'' diye konuştu.

Demokrat Partili başkan adayı John Kerry de Florida eyaletindeki West Palm Beach havaalanında gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Biz Amerikalılar, Usame Bin Ladin ve teröristleri yakalamak, onları ortadan kaldırmak konusunda kararlıyız'' dedi.

El Cezire televizyonunun yayınladığı, El Kaide örgütünün lideri Usame Bin Ladin'in görüntülerinin yer aldığı video kasetin, kanalın Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki bürosunda ele geçirildiği bildirildi.

El Cezire'nin Pakistan bürosu yetkilisi Ahmed Muaffak Zeydan, kasetin, yayınlanmasından birkaç saat önce kanalın büro kapısına zarf içinde bırakıldığını söyledi. Zeydan, kasetin Pakistan'da ele geçirilmesinin, Bin Ladin ve yardımcısı Eyman Zevahiri'nin mutlaka bölgede olduğu anlamına gelmeyeceğini ifade etti.


Bu arada El Rai El Aam adlı Kuveyt gazetesinin ''İslami kaynaklara'' dayanarak verdiği haberde, ''sağlığı ve morali yerinde olan Bin Ladin'in, Kabil'in kuzeydoğusunda emin bir yerde dört kişiyle birlikte yaşadığı, bir aşiretin tüm güvenliğini ve rahatını sağladığı ve yandaşlarının askeri eylemlerini yakından takip ettiği'' iddia edildi.

 Taliban lideri Molla Muhammed Ömer'in de Afganistan'da yaşadığı ve bağış toplamak için bir adamını, aralarında Kuveyt'in de bulunduğu üç Körfez ülkesine gönderdiği belirtilen haberde, kimliği açıklanmayan bir kişinin, iki hafta önce Molla Ömer'le görüştüğü, aynı kişinin 2,5 ay önce de Bin Ladin'i gördüğünü söylediği kaydedildi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:11

İLGİLİ HABERLER