Yaşam
  • 8.3.2007 07:31

ANGELİNA JOLİE BRAD PİTT'İ ANLATTI: İŞTE O ROPÖRTAJ!..

Kocası tarafından aldatılan, çocuklarına bakmak zorunda olduğu için oyunculuk hayallerini bir kenara bırakan ve hep kıt kanaat geçinen kırık kalpli bir annenin; Beverly Hills'de zengin çocuklarının arasında liseyi bitirmeye çalışan, zayıf, gözlüklü, alay edilen kızı.

Oyuncu olmak istiyor. Modellik seçmelerine girip reddedilince yeni bir ideal buluyor kendisine; cenaze levazımatçılığı. Siyah giyiyor. Saçları mor. Kendi varlığından şüpheye düştüğünde bıçak koleksiyonunu imdadına çağırıp orasını burasını kesme ritüelleri düzenliyor. Nereden nereye... Öldürmeyen güçlendiriyor işte.

- Neredeyse kimse sizin kadar yakın mercek altına alınıp izlenmiyor. Bu koşullar altında nasıl bir hayatınız var?
Garip bir şey ama hayatımın çok da önemli bir parçası değil bu. İşimle beraber gelen ün yüzünden birçok faydalı şey yapma imkanım oluyor. Bu yüzden de bu ilgiye kızmamın bir anlamı yok. Brad benden çok daha uzun bir süre boyunca, benden çok daha fazla ilgiye maruz kaldı ve o bununla çok iyi baş ediyor. Son derece pozitif bir tavrı var, her zaman kibar ve bunu hayatının bir parçası olarak kabul etmiş durumda. Etrafımızda bizi koruyan ekstra bodyguard'lar var gibi. (Gülüyor.)

Bir çift ve anne-baba olarak sonu gelmeyen bu ilgi stres yaratmıyor mu?
Böyle bir şey ancak siz izin verirseniz stresli olur. Ve biz buna izin vermiyoruz. Bizim iyi bir hayatımız var ve biz inandığımız şeyleri beraberce yapıyoruz. Ve tüm bu süreç içerisinde iyi vakit geçiriyoruz. Önemli olan da bu zaten.

Sizce insanları bir arada tutan şey aşk mı? Yoksa bundan daha karmaşık bir şeyler mi var ortada?
Bence her ilişki birçok değişik etken sebebiyle sürdürülebilir hale geliyor. Biriyle beraber olduğunuz zaman o insanla çok çeşitli boyutlarda beraberlikleriniz oluyor. Dürüstlük ve güven temeli oluşturuyor. En azından benim için bu böyle. Hayatımı asla başka biriymiş gibi davranarak geçirmek istemezdim. Ve yanımdaki insanın da asla 'miş' gibi yapmasını istemem. Her anımı olduğum gibi geçirmek istiyorum. Zaten mutlu olmanın başka bir yolu da yok. Brad'le aramızda olan bu.

BM İyi Niyet Elçisi olmanız sinema kariyerinizi olumsuz bir şekilde etkiliyor mu? Veya tam tersi?
Ben politikacı değilim. Sadece oyuncuyum. İşim hikayeler anlatmak ve eğlendirmek. Bunu hiç aklımdan çıkarmıyorum. "Kirli Sırlar" (The Good Shepherd) gibi iyi işler geldiğinde önceliğim işim oluyor ve bundan keyif alıyorum. Benim için asıl seçim çekimlerin ne kadar süreceği noktasında başlıyor. Son iki sene içinde çekimleri yedi haftadan uzun süren bir filmde yer almadım. Ancak bu şekilde çocuklarıma istediğim kadar vakit ayırabiliyorum.

Brad ve siz geniş bir aile istemek konusunda hemfikir miydiniz? Bu kararı beraber mi aldınız?
Evet. Beraber olmaya başladığımızda Brad benim daha fazla çocuk istediğimi biliyordu. Bu onun da istediği bir şeydi. Çocuklarla olmayı, onlarla oynamayı ve onlara bir şeyler öğretmeyi çok seviyor. Çekimler sırasında çocuklarla ilgilenmeyi -süt şişeleri, yemekleri, her şey- kendisi istedi. Ben onun bu tavrını çok takdir ediyorum çünkü en kötü şey insanın çocuklarına bakmasını bir yük olarak algılaması olurdu. Biz çocuklarımızı seviyoruz ve bu sevginin gerektirdiği tüm sorumlulukları paylaşıyoruz. Üstelik Brad'den bunu istemem gerekmiyor; kendiliğinden olan bir şey.

Bazı kimseler neden bir Amerikalı çocuğu değil de devamlı yabancı çocukları evlat edindiğinizi merak ediyorlar.
Başka ülkelere gittiğiniz zaman oralarda Amerika'da asla göremeyeceğiniz bir fakirlik ve acıyla karşılaşıyorsunuz. Çocuklar söz konusu olduğunda sınırların bir önemi yok. Bütün çocuklarımı onlarla aramda gelişen ani duygusal bağ sebebiyle evlat edindim. Hiçbir zaman "Ben bir çocuk evlat edinmek istiyorum, o mu olsun, bu mu?" gibi bir şey düşünmedim. Bundan çok daha derin bir süreç benim için.

Savaşın yıktığı ülkelerde çalışırken üzüntünüze yenik düştüğünüz oluyor mu?
Belli bir perspektifiniz olması ve olumlu bir şeyler yapmaya odaklanmanız gerekiyor. Üzülerek, acı duyarak elle tutulur bir şeyler yapmanıza imkan yok. Acı çeken insanların bizim acımamıza değil yardımlarımıza ihtiyaçları var. Bu sebeple bir süre önce kendimi gerçek bir fark yaratacak işler yapmaya adadım.

Brad'in içinde bulunduğunuz projelere ilgi duyması sizin için önemli miydi?
Evet. Çünkü bu benim hayatımın önemli bir parçası ve bütün seyahatler falan göz önünde bulundurulursa eşinizin de işin içinde olmasına ihtiyaç duyuyorsunuz. Benim için harika olan şu ki bu aramızda asla bir mesele olmadı. Bu onun zaten içinde olmak istediği bir durumdu. Bu da bana bizim ortak amaçları olan iki insan olduğumuzu kanıtladı.

"Kirli Sırlar"daki rolünüzden bahsedebilir miyiz? Hayatındaki adamdan olumuz bir şekilde etkilenmiş bir kadını canlandırmak zor muydu?
Ee... benim başımdan da iki boşanma geçti. Ama onlarla hiç iyi arkadaşım. (Gülüyor.) Ve bu kadar sır dolu bir adamla, daha doğrusu öyle olmak zorunda olan bir adamla beraber olmadım. Ben hep sanatçılarla beraber oldum ve onlar da genellikle çok konuşkan ve dışa dönük insanlar olurlar.

Onun başından geçenlerle, hissettikleriyle özdeşleşebildiniz mi?
Evet. Sonuçta yaşadığı dönem göz önünde bulundurulduğunda, Clover oldukça güçlü bir kadın. Onun hayatında birçok şeyin dağılmış, yıkılmış olması fikrini sevdim. Ve bir kadın olarak çok güçlü taraflarım olmasına rağmen benim de yıkık yönlerim var.

Nasıl mesela?
Yalnızlık mesela. Hayatımda kendimi çok yalnız hissettiğim, çok zor dönemler oldu. Mutsuzdum. Bu evliliklerimle ilgili bir şey değildi belki ama hiç kimseye, hiçbir şeye yakınlık hissedememekle, bana sıcaklık veren herhangi bir bağ kuramamakla ilgili bir haldi. Filmde Clover, etrafta bağırmak ve bir tepki görmek ihtiyacı içindeki tek insan. Hayatta kendimi çok kereler böyle bir halde buldum.

Kendinizi böyle bir ilişkide hayal edebiliyor musunuz?
(Gözlerini fal taşı gibi açıyor) Hayır! Benim her hücrem doğal olarak kendini ifade etmek, direkt olmak, hissettiklerime ve olduğum şeye karşı dürüst olmakla doludur. Bu benim var oluş biçimim. Ben buyum.

Angelina Jolie Hakkında Bilmedikleriniz
* Jolie ile 11 yıl beraber olan model Jenny Shimizu Brad Pitt'i uyardı; "Ben hala onun sevgilisiyim, bu ilişki asla bitmeyecek."
* 4 Haziran 1975'te California'da doğan Jolie, babası aktör Jon Voight'ın soyadından resmi olarak 'kurtuldu'.
* Jolie küçükken yılan ve kertenkele toplarmış. COSMOPOLİTAN

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 21:13

İLGİLİ HABERLER