Gündem
  • 7.10.2005 00:00

ANKARA'DA ''2. GÜZ FİLM ŞENLİĞİ'' BAŞLADI

ANKARA - Ankara Sinema Kültür Derneği'nce (ASKD) Tüze Ankapol Sineması'nda düzenlenen ''film+ / 2. Güz Film Şenliği'' Radu Mihaileanu'nun filmiyle başladı.
     ''Bağımlılık Yaratan Bağımsız Yönetmenler'', ''Sinema Yaşıyor'', ''Sinema ve Flamenko'', ''Çizgi Romandan Beyazperdeye'' ve ''Sinema Şimdi'' başlıkları altında 5 bölümden oluşan festivalin ilk gününde Radu Mihaileanu imzası taşıyan ''Bir Şans Daha''nın gösterimi yapıldı.
     ASKD Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Gündüz, şenliğin amacının özellikle üniversiteli gençlerin ve sinema sevgisi olan insanların Türkiye'de gösterime girmemiş ve girmeyecek filmleri Ankaralı sinemaseverlerle buluşturmak olduğunu belirterek, ''Amacımız tercih hakkı sunmak. Başyapıt olan filmleri seyircinin karşısına çıkarıyoruz'' dedi. Filmlerin titizlikle seçildiğini ifade eden Gündüz, şenlikte dünya sinemasının önemli örneklerini göstermeye çalıştıklarını, bu yıl 2.'sini yaptıkları şenliği ileriki yıllarda uluslararası bir etkinliğe dönüştürmek istediklerini bildirdi.
     13 Ekime kadar sürecek şenlik kapsamında, Jim Jarmusch, Orson Welles, Andrei Tarkovsky, Kim Ki-Duk, Jean-Luc Godard, Lars Von Trier, Carlos Saura, Pascal Morelli, Pedro Almodovar, Radu Mıhaıleanu, Marzıyeh Meshkini, Thomas Wınterberg, Claude Chabrol ve Cedric Klapisch'in yönettiği filmler gösterilecek.
     Şenliğin, ''Bağımlılık Yaratan Bağımsız Yönetmenler'' bölümü Amerikalı yönetmen Jim Jarmusch'a ayrılmış.
     Film gösterimleri, 14.00, 16.30, 19.00 ve 21.00 seanslarında gerçekleştirilecek. Ayrıca 8 Ekim Cumartesi günü ''Nedime'', ''Carto Maltese'' ve ''Dünya'da Bir Gece'' filmleri için 24.00 seansları düzenlenecek.
     Gösterimlere ait biletler, 4-8 YTL arasında fiyatlarla satılacak.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:58

İLGİLİ HABERLER