Asayiş
  • 12.3.2005 00:18

ANKARA'DA KAR YAĞIŞI NEDENİYLE BUZLANAN YOLLARDA, ÇOK SAYIDA MADDİ HASARLI KAZA MEYDANA GELDİ

ERSİN BAKIR
ANKARA - Başkent Ankara'da öğleden sonra başlayan ve akşam saatlerinde şiddetini arttıran kar yağışı hayatı felç etti. Meteoroloji uzmanlarının yaptıkları uyarılara rağmen tedbir alamayan yetkililer, yoğun yağış karşısında çaresiz kaldı.


Akşam saatlerinde şiddetini arttıran kar yağışı Ankara'da hayatı felç etti. Mesai saati bitiminin ardından hızlanan yağış, vatandaşları yollarda mahsur bıraktı. Meteoroloji uzmanlarının yaptıkları uyarılara rağmen yeterli önlem almayan belediye ve karayolları ekipleri, yoğun yağış karşısında çaresiz kaldı. Özellikle Ankara'nın ana arterlerinde ve Çankaya, Yıldızevler, Dikmen, Balgat, Eskişehir Yolu bölgelerinde uzun araç kuyruklarının oluştuğu bildirildi. Cinnah Caddesi ve Atakule civarında vatandaşların akşam saat 18.00'dan itibaren beklediği ve trafiğin kilitlendiği öğrenildi.


Belediyenin tuzlama araçlarının zamanında yola çıkmaması da ekipleri zor durumda bıraktı. Yoğun trafikte ilerleyemeyen tuzlama araçları, gerektiği gibi kullanılamazken, bazı caddelerde buzlanmaların meydana geldiği öğrenildi. Yetkililer, kar yağışına karşı yapılan çalışmaların son hızla devam ettiğini ve trafiğin en kısa sürede açılacağını bildirdi.


Öte yandan kar yağışı sebebiyle buzlanan yollarda çok sayıda kaza meydana geldiği ancak henüz ölümlü bir kaza ihbarı gelmediği belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:16

İLGİLİ HABERLER