Gündem
  • 11.1.2014 17:33

Ankara'da yolsuzluk mitingi

DİSK, KESK, TTB ve TMMOB'un çağrısıyla Ankara Sıhhıye meydanında "Özgürlük, Barış, Demokrasi, Adalet ve Emek Mitingi" düzenlendi. Türkiye'nin dört bir yanından yola çıkarak Ankara'ya gelen eylemciler Hipodrom'da toplandı, ardından Sıhhiye'ye yürüdü.
DİSK, KESK, TTB ve TMMOB'un çağrısıyla Ankara Sıhhıye meydanında "Özgürlük, Barış, Demokrasi, Adalet ve Emek Mitingi" düzenlendi. Türkiye'nin dört bir yanından yola çıkarak Ankara'ya gelen eylemciler Hipodrom'da toplandı, ardından Sıhhiye'ye yürüdü. "Bozuk düzende sağlam çark olmaz, bu pisliği halk temizler" yazılı pankartın en önde olduğu yürüyüşe çağrı yapan örgütler, çok sayıda sivil toplum örgütleri, vatandaşların yanı sıra CHP milletvekilleri de katıldı. Yürüyüşü ayakkabılarını çıkararak çıplak ayakla tamamlayan Karayolu işçileri ise ilginç görüntülere sahne oldu. Miting alanına bir grup Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarı da birlikte girdi. Fenerbahçe taraftarı, "Ali İsmail Korkmaz,Fenerbahçe yıkılmaz" pankartı açarak alana girdi. Polisin arama yaptığı noktalarda üzerlerini aratmak istemeyen bazı gruplar ile polis arasında zaman zaman arbede yaşandı. Polis bazı grupların aranmadan miting alanına girmesine izin verdi. Miting alanında sık sık, "Hırsız var", "Faşizme karşı omuz omuza", "Yaşasın sınıf dayanışması", "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" sloganları atıldı.
Mitingte KESK Genel Başkanı Lami Özgen, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı ,TTB Merkez Konsey Başkanı Özdemir Atakan birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmalarda ortaya çıkan yolsuzluk iddiaları hatırlatıldı.

İKİ GRUP ARASINDA KAVGA

Mitingin devam ettiği sırada iki grup arasında pankart asma yüzünden kavga çıktı. Kavganın ardından gruplar arasında tartışma ve arbede uzun süre devam etti. Taraflar araya girenler tarafından güçlükle sakinleştirildi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:34

İLGİLİ HABERLER