Dünya
  • 2.8.2012 19:32

Annan havlu attı gözler Rusya'ya çevrildi

      Şam yönetimine verdiği desteği her fırsatta gösteren ve Suriye politikasını Annan Planı ile Cenevre kararlarına bağlayan Rusya, veto kartını kullanmaya devam edeceğini açıkladı.
 

Rusya Dışişleri Bakanlığı, BM Genel Kurulu’na sunulan Suriye’ye yönelik Arap karar tasarısını, dengeli olmadığından dolayı Rusya’nın desteklemeyeceğini bildirdi. Bakanlık internet sitesinde yayınlanan bildiride, belgenin şimdiki haliyle Suriye’deki durumun istikrara kavuşmasına ve şiddetin sona erdirilmesine hizmet etmeyeceğinden dolayı, Rusya’nın karar tasarını desteklemeyeceği açıklandı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, söz konusu belgede, daha önceki tasarılarda olduğu gibi, Suriye’de meydana gelenlerin tüm sorumluluğunun sadece Suriye hükümetine yüklendiğini ve muhalefetin hareketlerinin ise uluslararası topluluğun talepleri dışında tutulduğu belirtildi. Bunun yanında Rusya Dışişleri Bakanlığı, karar tasarısında Birleşmiş Milletler ve Arap Ülkeleri Birliği özel temsilcisi Kofi Annan’ın barış planının değişikliğe uğradığına işaret etti. Karar tasarısı, özel temsilciden, Suriye’deki siyasi geçiş dönemini güvence altına alma görevine yoğunlaşmasını öngörülüyor ancak temsilcinin halen devam eden görevlendirmesinde bu konular yer almıyor. Bunun yanında Moskova, uluslararası ortaklarla birlikte, Suriye krizinin aşılmasına yönelik olarak Kofi Annan’ın barış planı, Cenevre Eylem Grubu Hareket Grubu bakanlar toplantısında alınan kararlar ve BM Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde çalışmalara hazır olduğunu açıkladı.


 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 16:16

İLGİLİ HABERLER