Dünya
  • 17.6.2004 20:58

ANNAN: ''IRAK'TAKİ KOŞULLAR, DÖNÜŞE İZİN VERMİYOR''

NEW YORK - BM Genel Sekreteri Kofi Annan, Irak'taki güvenlik durumundan endişeli olduğunu belirterek, ''şu anki koşulların BM'nin bu ülkeye dönüşüne izin vermediğini'' söyledi.
     Annan, Güvenlik Konseyi'nin kabul ettiği kararda, ''BM'nin koşullar izin verince Irak'a dönmesi'' yönünde ifade bulunmasından memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Irak'ta şu anda içinde bulunulan koşulların BM'nin bu ülkeye dönüşüne izin vermediğini kaydetti.
     Irak'taki durumu dikkatle izlediklerini söyleyen Annan, sadece BM'nin dönüşü için değil, tüm Irak'ın yeniden imarı ve istikrarı için ülkede güvenlik ortamının sağlanması amacıyla her şeyin yapılması çağrısında bulundu.
     Annan, bir soru üzerine, egemenliğin devrinden sonra Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in Iraklılara verilmesi konusunun çok hassas olduğunu belirterek, ''Amerikalıların elinde tutulsun ya da Iraklılara verilsin, Saddam Hüseyin, Cenevre Sözleşmesi'nin uygulandığı bir savaş esiridir. ABD, Iraklılara Saddam Hüseyin'i güvenliğini sağlayabileceklerinden emin oldukları taktirde vereceğini açıkladı. Başka yorum yapmak istemiyorum'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:25

İLGİLİ HABERLER