Yaşam
  • 31.5.2009 17:12

ANNENİN KORKUNÇ İDDİASI: DOĞUMDA BEBEĞİMİ DÜŞÜRDÜLER, SAKAT KALDI!

CEM ULUCAN-ŞAFAK YEL
İZMİR  - Talihsiz aile mahkemeye başvurmak için hazırlık yapıyor. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü olayı yalanladı.
İzmir'in Karabağlar ilçesinde yaşayan Güler Ailesinin 2 Şubat 2009 tarihinde bir çocukları dünyaya geldi. İzmir Dr. Hayri Ekrem Üstündağ Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nde gerçekleşen doğum sonrası Emirhan İsa adını verdikleri bebeklerinin sakat kaldığını iddia eden anne Esme Güler ve baba Murat Güler, o tarihten bu yana her türlü girişimi yaptıkları halde kendileri ile ilgilenilmediğini ve kendilerine tatmin edici bir açıklama yapılmadığını belirttiler.
Dr. Hayri Ekrem Üstündağ Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nde gerçekleşen doğum sonrası bebeğinin yere düşürüldüğünü iddia eden anne Esme Güler; "Doğum sonrası bebeğimin yere düşürüldüğünü gördüm ve bebeğimi düşürdünüz diye seslendim. Bebeğimi hemen başka bir yere götürdüler ve bana düşmediğini söylediler. Bebeği yanıma getirdiklerinde mosmordu ve hiç emmiyordu. Daha sonra bebeğimi alarak götürdüler ve hemen Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne götürmemiz gerektiğini söylediler" dedi.
Bebeklerinin Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne ambulansla götürüldüğünü belirten Esme Güler, şunları söyledi: "Behçet Uz Hastanesinde bizimle gerçekten çok ilgilendiler ve oradaki doktor, bebeğin doğum anında beynine yeterli oksijen gitmediği için bu hale geldiğini söyledi. Doktora olanları anlattım bebeğimi düşürdüler dedim ama doktorum görmediği için bir şey yapamayacağını söyledi. Bana sadece bebeğimin hiç büyümeyeceğini ve bu şekilde kalacağını söyledi. Doğumdan önce bütün tahlillerim yapıldı hiç problem
yoktu. 3 kilo 250 gram doğum yaptım. 4 aylık oldu bebeğim ama sanki yeni doğmuş gibi duruyor. Dört aylık olmasına rağmen bir sürü hap kullanıyor. Çok acı çekiyoruz."
Baba Murat Güler ise Konak Kaymakamlığı ve İzmir Valiliği'ne başvurduklarını ancak her iki kurumdan da -Soruşturma açılmasına gerek olmadığı- şeklinde rapor çıktığını iddia etti. Yaşadıklarına isyan eden Murat Güler, şunları söyledi: "Bize dava açılamaz diye bir kağıt gönderdiler. Başbakan'a sesleniyorum sesimizi duysun, herkes üç çocuk yapsın diyorlar benim 2 çocuğum vardı, 3. bebeğimi devlet aldı elimden. Başbakanımızdan rica ediyorum bunu yapanların yanına kar kalmasın. Bunu yapanlar utansın. Her gün
bebeğimi görüyorum ve oturup ağlıyorum elimden hiçbir şey gelmiyor."
Konuyla ilgili açıklama yapan İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan da iddiaları reddetti. Böyle bir şeyin olması veya olsa bile olayı örtbas etmelerinin mümkün olmadığını anlatan Özkan, şunları söyledi: "Bu tür konularda oldukça hassas davranıyoruz. Öyle bir olay olmamıştır aksi takdirde o görevlileri barındırmayız."

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 21:20

İLGİLİ HABERLER