Gündem
  • 13.1.2015 12:15

Antalya Venedik'e döndü

Rüzgar hızının 80 kilometreyi bulduğu kentte yoğun yağışla birlikte okullar tatil edildi. Batı Anadolu'da ise çok sayıdaki kentte kar yağışı nedeniyle öğrenciler okula gitmeyecek.

Antalya'da pazartesi akşam saatlerinde başlayan yoğun yağış ve fırtına kentte hayatı durma noktasına getirdi. Antalya Valiliği, il merkezindeki Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerinde okulları bir günlüğüne tatil etti.

Konyaaltı sahilinde rüzgarın hızı 145 kilometreyi buldu, yüksek dalgalar nedeniyle Akdeniz Bulvarı trafiğe kapatıldı. Limandaki bazı balıkçı tekneleri battı.

Kent içinde saatteki hızı 80 kilometreyi bulan fırtınayla birlikte ağaçlar da devrildi. Yolları suların kapladığı birçok noktada mahsur kalan otomobiller uzun uğraşlar sonucu kurtarıldı.

Okullara kar tatili

Eskişehir, Bolu, Bilecik, Uşak, Afyonkarahisar ve Kütahya’da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim 13 Ocak Salı günü yapılmayacak.

Balıkesir'in Dursunbey, Manyas ve Sındırgı ilçelerinde, Karabük’ün Eflani ve Ovacık ilçelerinde, Denizli'nin Kale ve Manisa'nın Kula ile Demirci ilçelerinde kar yağışı, buzlanma ve don nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.

Ulaşım da sıkıntı

Afyonkarahisar'da kar ve tipi nedeniyle Antalya, İzmir, Eskişehir, Kütahya ve Ankara karayolunda ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

Afyonkarahisar'dan çevre illere gidecek tırlar polis ekipleri tarafından bekletiliyor. Diğer araçların ise zincirsiz yola çıkmasına izin verilmiyor.

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Uşak-İzmir karayolundaki ulaşımda da aksamalar yaşanıyor.

Zaman zaman tipi şekilde görülen yağış özellikle Uşak-İzmir karayolunun Yenişehir, Çınar ve Selendi rampaları kesiminde trafiği durma noktasına getiriyor.

Polis ve Karayolları ekipleri zincirsiz, kış lastiği olmayan araçların geçişine izin vermiyor.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:55

İLGİLİ HABERLER