Gündem
  • 14.8.2004 02:25

APO'DA TAZİYEYE KIZDI : PAŞA TEPKİSİNDE HAKLI

Teröristbaşı Abdullah Öcalan, belediye başkanlarının ölen bir teröristin evine yaptıkları ziyareti sert bir dille eleştirdi. Öcalan, Orgeneral Büyükanıt’ın sözlerinin anlamlı olduğunu belirterek, ‘Savaşınız da, barışınız da tuhaf. Komutanın çirkin demesinin anlamı var. Hassasiyetleri görmek gerekir’ dedi.

İMRALI Cezaevi’nde hükümlü teröristbaşı Abdullah Öcalan da, Diyarbakır’da belediye başkanlarının ölen bir teröristin evine yaptıkları taziye ziyaretini eleştirdi. Kara Kuvetleri Komutanlığı’na atanan Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın bu konudaki sözlerinin anlamı olduğunu belirterek, ‘Hassasiyetleri görmek gerekir’ dedi. ‘Rojaciwan’ adlı internet sitesi Öcalan’ın avukatları ile görüşmesini yayınladı. Avukatlarını zaman zaman azarlar bir üslupta konuşan Öcalan’ın söyledikleri özetle şöyle:

ANLAMAK LAZIM

Hepinizin anlama sorunu var. Burada önemli şeyler söyledim, çerçeve çizdim ama anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Bu son Diyarbakır olayında da çözemediğiniz anlaşılıyor. Yakışmıyor. Savaşınız da barışınız da tuhaf. Kazandırmayan bir kumar mantığı var. Kara Kuvvetleri Komutanı’nın çirkin demesinin biraz anlamı var aslında. Anlamak lazım bunu. Niye dedirtiyorsunuz? Hassasiyetleri görmek gerekir. Beni anlamamakta büyük bir inat var.

OSMAN KIZLARI KAÇIRIYOR

Biz halka dayalı siyaset, demokratik siyaset yapıyoruz. Leyla (Zana)’ya da, Rıza’ya (Altun) da, Abbas’a da bunu söyleyin. Ben burada boşuna konuşmuyorum... İşte bizim Osman. Birkaç kuruş para aldı, kadınları, kızları kaçırıyorsun, götürdüğü kadınlar da güya partili. Liderliğe oynuyorsun. Ne liderliği? Senin liderliğinin beş paralık bir değeri yok.

EŞEK GİBİ KULLANIRLAR

Her şeyimin de yanlış olmadığını sanıyorum biraz anlıyorlar...İşte bacım geldi. Osman ‘Dağda mı çürüyeceğim?’ demiş, ‘Ben dağdan kaçtım’ demiş. Şikayet ediyor. Neredeyse engel olmasa bacımı ayağımın altına alıp ezecektim. Böyle komutanlık olur mu? Tuhaf. Seni bir çorba ile alıp, eşek gibi kullanırlar.

APO ŞİMDİ KUDURMUŞTUR

Ben Rıza’ya da, Karasu’ya da ağır konuşmak istemiyorum ama çizgime saygılı olamadınız... Bir yetkili burada bana ‘Sizinkiler karı, kız peşinde. Sen burada neyle uğraşıyorsun?’ dedi. İşte sizin varlığınızı devlet böyle değerlendiriyor, kendinizi bu hale getirdiniz. Bu lafı da söylettirdiniz. Bizimkiler ne yapmış? Bunlar beş yıldır benim burada ölmemi mi bekliyorlardı? Bazı liderim diye geçinenler bunu tartışmışlar. Bazılarının, Rıza’nın, Abbas’ın benim için ‘Apo şimdi kudurmuştur’ dediğini bana söylediler. Bana bazı bilgiler geliyor. Siz de zamanında bunları bana aktarmadınız.

TÜRK GENELKURMAYI UYANIK

Radyoda Ercan Çitliyi (Çitlioğlu) dinledim. Bu işleri bilen biridir. ‘ABD PKK’ye bir çuval dolusu dolar vermişti’ diyordu. Araştırılması lazım. Tüm PKK’ya gittiğini sanmıyorum, muhtemelen Osman’a gitmiştir. Bu yeğenime parayı Osman mı vermiş, araştırılsın. Bağlantı olabilir. Benim buradaki duruşumun anlaşılması gerekir. ABD Türkiye eliyle beni ortadan kaldırmak istedi. Ama Türk Genelkurmayı uyanık davrandı. Beni öldürseydi amansız bir Kürt-Türk kavgası gelişecekti.  

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:44

İLGİLİ HABERLER