Gündem
  • 14.8.2004 00:09

ŞOK İTİRAF!.. ''HİÇBİR AB ÜYESİ TÜRKİYE'NİN ÜYELİĞİ İLE İLGİLİ OLUMLU DÜŞÜNMÜYOR''

BODRUM - Avrupa Sanayi ve Ticaret Odaları Genel Sekreteri Arnaldo Abruzzini, 25 Avrupa Birliği (AB) üyesinin hiçbirinin Türkiye'nin üyeliği ile ilgili olumlu düşünmediğini öne sürdü.
     Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) konuğu olarak Bodrum'da bulunan Abruzzini, Bodrum Ticaret Odası'na nezaket ziyareti yaptı. Abruzzini, gazetecilerin, ''Türkiye'nin AB'ye üyeliği'' ile ilgili sorusuna, AB üyelerinin çok zor ve kötü bir dönemden geçtiğini, Türkiye'nin, savaş ve terörün yoğun yaşandığı bir bölgede bulunduğunu, bu nedenle kafalarının çok karışık olduğunu ifade etti.
     Abruzzini, şu görüşleri dile getirdi:
     ''25 Avrupa Birliği üyesinin hiçbiri ülkenizin üyeliği ile ilgili olumlu düşünmüyor. Türkiye tek başına büyük bir ülke, sınırlarınız geniş. AB'ye üyeliğiniz halinde Rusya, İran, Irak ile sınır komşusu olunacak, bu da bizi korkutuyor. Ancak bu da bir süreçtir. 50 yıl önce Fransa ve Almanya birbirini boğazlıyordu, bugün en büyük iki üye.''
     Türkiye'nin yüzde 6 ekonomik büyüme hızına sahip olduğunu ve büyük değişimler geçirdiğini dile getiren Abruzzini, ''AB'de ise yüzde 1-2 büyüme hızına sahibiz. Her şeyimiz kalıplaşmış, bunları değiştiremiyoruz'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:44

İLGİLİ HABERLER