Spor
  • 21.10.2008 00:22

ARAGONES, ARSENAL'İ ÇÖZDÜ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, İngiltere'nin Arsenal takımıyla yarın kendi sahalarında yapacakları Avrupa Şampiyonlar Ligi maçını kazanmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi.
Aragones, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yaptığı basın toplantısında, grubun en güçlü takımıyla oynayacaklarını belirterek, ''Bütün dünyanın dediği gibi, bu grubun belki de en güçlü takımıyla oynayacağız, ancak evimizde oynadığımız maçlar, rakip fark etmeksizin bizim için çok önemli. Arsenal maçında taraftarımızın da desteğiyle, kazanmak için her şeyi yapacağız'' dedi.
Arsenal ile ilgili bir soruyu İspanyol çalıştırıcı, ''Arsenal bazen 9 kişiyle savunmaya yerleşen bir takım. Sizin söylediğiniz kadar atak oynayan bir takım değil, kontratağa daha yakın, 5 orta saha ve tek forvetle oynayan bir takım'' diye yanıtladı. Luis Aragones, tedavisi devam eden Gökhan Gönül'ün yarınki maçta oynayıp oynamayacağına maç saatinde karar vereceklerini bildirdi.
Aragones, bir gazetecinin, ''Josico gibi Şampiyonlar Ligi tecrübesi olan oyuncudan yarın faydalanacak mısınız?'' şeklindeki sorusu üzerine, ''Sakatlık geçiren Josico yüzde yüz hazır değil. Benim takımımda 20-21 yaşında, sizin tecrübesiz diye nitelediğiniz, kağıt üzerinde 30-31 yaşındaki oyunculardan çok daha tecrübeli oyuncularım var'' diye görüş belirtti. Semih'in, geriden gelerek iyi şeyler yaptığını vurgulayan İspanyol teknik adam, şunları söyledi:
''Semih golcü bir oyuncu, ama ben her zaman için ona daha iyi gelen şeyin, geriden gelerek yaptığı hamleler olduğunu düşünüyorum. Guiza, tabii ki ilerideki futbolcumuz. İkisi de iki önemli ileri oyuncumuz, ama Guiza biraz daha ilerde. Semih'in, hızıyla daha iyi hamleler yapacağı için biraz geride olması doğal.''
Basın toplantısında Aragones, İspanya'nın Cuatro televizyonundan bir muhabirin sorusunu yanıtlamadı.Toplantıda yer alan UEFA temsilcisinin, İspanyol gazeteciye soru sorması için söz vermesi üzerine Aragones, ''Başka soruya geçelim'' dedi. Bunun üzerine UEFA temsilcisi, İspanyol gazeteciye, sorusunun Şampiyonlar Ligi ile ilgili olup olmadığını sordu. İspanyol gazeteci, Şampiyonlar Ligi ile ilgili olduğunu söyleyince yeniden söz verdi. İspanyol gazetecinin ''Fabregas çok önemli bir oyuncu, yarınki maçta etkili olabilecek mi?'' şeklindeki sorusunu Aragones, ''Başka soruya geçelim'' diyerek yine yanıtlamadı.
Daha sonra bir soru daha alan İspanyol teknik adam, basın toplantısı sona ermeden, yerinden kalkarak, toplantı odasından ayrıldı. Bu arada, toplantı sırasında bir ara, kendisine soru soran bir gazetecinin yanlışlıkla Zico demesi üzerine Aragones, bir süre güldü. Öte yandan, İngiliz gazetecinin, İngiltere milli takımıyla ilgili sorusu üzerine Aragones, ''Bu, dünyanın en büyük antrenörlerinden biri olan Capello'nun işidir'' dedi. Basın toplantısına Fenerbahçeli futbolculardan Edu ve Gürhan da katıldı. Edu, her maça galibiyet için çıktıklarını ifade ederek, ''Geçen sene Şampiyonlar Ligi'ne güzel bir şekilde başladık. Şu anda 1 puanımız var, fakat ben takımıma sonuna kadar güveniyorum. Kötü başlamışsak da sonunu güzel bir şekilde bitirebiliriz'' dedi. Gürhan ise Aragones'in yarın oynatması halinde ilk kez Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde oynamış olacağını vurgulayarak, ''Lig maçıyla, Şampiyonlar Ligi maçı arasında çok büyük fark var. Son maçta takımımız, isterse her maçı çevirebildiğini gösterdi. Bu maçta da takım olarak istersek, taraftarımızın desteğiyle Arsenal'i yenebiliriz'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:10

İLGİLİ HABERLER