Spor
  • 12.8.2009 02:38

ARDA'YI ANCAK DEVLER ALABİLİR...

G.Saray Başkanı Adnan Polat, sarıkırmızılı kulübün başındaki 16 ayını dün düzenlediği bir basın toplantısıyla değerlendirdi. Sözlerine "Geçen sezon, yöneticilik hayatımda en talihsiz sezon oldu. Geçtiğimiz sezon yaşadığım başarısızlığı hiç yaşamamıştım. Bu yüzden çıkıp basın toplantısı bile yapamadık" diyerek sözlerine başlayan Polat şöyle devam etti: "300'e yakın çalışan ve 1500 sporcusumuz var.. Futbol, bizim kulüpte buz dağının görünen kısmı. Ama diğer branşlar da var. Yeni stad, şirketlerin birleşimi ve Riva gibi önemli projelerimiz var" dedi.

ARDA BU YÜKÜ TAŞIR
G.Saray'da kaptanlığa getirilen ve 5 maçta yaptığı 8 asist, bir golle takımını sırtlayan Arda Turan'a gelen transfer teklifleri hakkında ise Polat şu ifadeleri kullandı: "Arz talep meselesi. Her futbolcu satılabilir. Zaman ve şartlar uygun olduğu taktirde. Arda'nın menajeri olmasına rağmen, 'kariyer planlamanı ben yapacağım' dedim. Arda'nın ücretine zam yapmayalım diye kaptanlık vermedik. Hak ettiği için verdik. Bize dünyanın en yüksek parasını da verseler gideceği ülkenin küçük bir kasaba takımı olmasına izin vermeyeceğim. En az ilk 5'e oynayan takım olacak. Ciddi finansman ihtiyacımız var ama para her şey değil." Arda'ya kaptanlığın verilmesi hakkında ise G.Saray Başkanı Polat, "Kaptanlık için tek kriter yaş değil. Bir çok unsur var. Arda'nın kaptanlığını takım arkadaşları da istedi. Bu yükü taşıyabileceğine inandık. Gençtir, hata yapacaktır. Ayhan, Servet, Kewell kendisine yardımcı oluyor" diye konuştu.

Sihirbaz yönetim!
Futbol komitemizde Haldun Üstünel, Adnan Sezgin, Murat Yalçındağ, Rijkaard ve Neeskens var. Dış transferdeki isimleri ben ve Haldun Üstünel dışında kimse bilmiyordu. Yönetici arkadaşlarımız da sormadılar zaten. Sihirbaz yöneticiler ürettik. Herkes "Bu değirmenin suyu nereden geliyor?" diyor. Burada da yöneticimiz Ali Haşhaş'a sormak lazım. 3 futbolcuya bonservis ödemedik. Elano ve Keita'nın toplam 15 milyon Euro bonservisi de 4 yıl vadeli...

Stad 2010, çatısı 2011'e
G.Saray'ın hayati 3 projesi var. Türk Telekom Arena'daki bu gecikmeyi hesaplayamadık. Geçen ay Seyrantepe'de TOKI Başkanı ile toplantı yaptık. 'Sayın Başbakanın talimatı ile geldim. Devlet güvencesi' dedi. İnşallah 365 günde biter. Çatının imalatı 9 ay sürüyor. Bu durumda stad Ağustos 2010'da açılır, çatısı da 2011'in yaz aylarında monte edilir. Loca ve koltuk satışı ile ilgili olarak da 105 milyon dolar net gelir elde edecektik. 43 milyon dolarda kaldık. Sportif A.Ş. ile Futbol A.Ş.'nin birleşmesi çok önemli. Sportif A.Ş.'nin yüzde 37'lik kısmını almak için 70 milyon dolara ihtiyaç var.

RİVA'YI 70 MİLYONA SATMADIK!
Riva projesi için eylül sonunda ruhsatı alacağız. Bu bile ciddi rakamlar gerektiriyor. Biz Riva'yı yetki aldığımızda 70 milyon dolara satıp banka borçlarını kapatabilirdik. Boğaza 3. köprünün yapılması planlanıyor. Bu da arazinin değerlenmesi anlamına geliyor. Galatasaray ekonomik dengeleri sağlayamazsa ciddi sıkıntılar yaşar demiştim. Şimdi projelerimiz hayata geçtikçe yani fırtınalı denizde yolumuza devam ediyoruz.

Rijkaard ve ekibi Avrupa'nın en iyisi!
Adnan Polat, sezon başında girdikleri teknik direktör arayışları sonucunda Rijkaard'ı takımlarının başına getirerek, doğru bir karar aldıklarını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: ''Avrupa futbolunda bir kulübe gelebilecek en iyi teknik heyet Galatasaray'da. Sadece Rijkaard'ın yardımcısı Johan Neeskens'i bile teknik direktör olarak getirsek büyük başarıydı. Hocalarımızın yanında çok önemli iki kondisyoner var, Carlos ve Roca. Dünyanın en iyilerinden. Sabah başlayıp gece yarılarına kadar çalışan bir teknik ekip ilk defa görüyorum. Alt yapıdaki yeni organizasyon da onların yönetiminde." Polat eski futbolcuları Lincoln için de sert konuştu: "
Kulübün hakları saklı kalmak şartıyla sözleşmesi iptal edildi. Geldiğinden beri alışık olmadığım, hiçbir zaman tolerans göstermediğim diğer oyunculara göstermediğimiz çifte standardı gösterdik. Kendi menajerlik şirketine, bize, camiaya ve kendisine ihanet etti."

ŞANSAL BÜYÜKA SİNYALİ VERDİ
Lig TV Genel Müdürü Şansal Büyüka, Arda'nın transferiyle ilgili dün ilginç bir açıklama yaptı. Yıldız futbolcu ile sık sık konuştuğunu söyleyen Büyüka, "Bu sezon sonu çok önemli bir İspanyol takımına gidebilir. Orada oynamayı çok istiyor. Sıradan bir futbolcu değil. Takas makas olmaz. Arda'yı almak öyle 15 milyon Euro'ya falan olmaz" ifadelerini kullandı.

Arda Turan PFDK'lık oldu!
Gaziantep deplasmanında oyundan çıkarken hakem Bünyamin Gezer'in işaret ettiği noktadan sahayı terketmediği için sarı kartla cezalandırılan Arda Turan'ın, 90 dakika sonunda sahaya girerek hakemle diyaloğunu sürdürdüğü gerekçesiyle PFDK'ya sevkedileceği öğrenildi. Oyundan alınan Arda'nın, maç sonunda sahaya girme hakkı olmadığı için sevkedildiği Disiplin Kurulu'nun milli oyuncuya para cezası vereceği ifade edildi. Arda'nın savunmasını en kısa zamanda PFDK'ya ulaştırılacağı belirtildi.

FEDERASYONLA BARIŞ!
"Biz Mahmut Özgener yönetimini hep destekledik. Ancak federasyon geçen sezon Sivasspor'a 500 bin dolar verdi. Neden? Sahaya ısıtma sistemi koysunlar diye. Ama koymadılar. Sonra da sahanın kötü koşullarına rağmen Sivasspor-Galatsaray maçı o sahada oynatıldı. Sonuçta biz bu bütün olanlara rağmen Federasyon ile beyaz sayfa açtık. Tek bir isteğimiz var o da antifutbolun ortadan kalkması."

EN İYİ TEKNİK KADRO BİZDE
Polat, Rijkaard ve ekibini çok başarılı bulduğunu ifade ederek, "Neskeens'i tek başına G.Saray'ın başına getirseydik kimse itiraz edemezdi. Ama biz Rijkaard gibi dünyaca ünlü bir teknik adamı Florya'ya getirdik. Avrupa'nın en iyi teknik kadrosuna sahibiz" şeklinde konuştu. Bazı futbolcuları kiralaycakarını belirten Polat, Ufuk Ceylan ve Sezer için Manisa'dan haber beklediklerini söyledi.

DEĞİRMENİN SUYU NEREDEN GELİYOR
"Transfere çok paralar harcanıyor dendi. Öyle birşey yok. Keita ve Elano toplamda 15 milyon Euro. Ve bu ödenecek rakamları da 4 yıla yaydık. Bizim kasamızdan her yıl çıkacak rakam 5.5-6 milyon Euro civarında. Bu büyük başarıdır. Haldun bunları nasıl bitirdi onu bilmiyorum. Bizde sihirbaz yönetici çok. Haldun ve Murat Yalçındağ gibi..."

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:48

İLGİLİ HABERLER