Asayiş
  • 25.7.2016 01:00

darbe girişiminden bir şok görüntü daha

FETÖ’cü bir grup askerin 15 Temmuz gecesi başlattıkları darbe girişimini engellemek için Gölcük Donanma Komutanlığı girişini kapatmak üzere yola çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüs, askeriye girişinde silahlı askerlerce durdurulma anları kameralara yansıdı. Belediye otobüsünün güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, askeriye girişine gelen otobüs silahlı askerle tarafından kurulan barikatla durduruluyor. Otobüs içerisindeki sürücü ve bir belediye işçisi daha sonra başlarına silah dayayan askerlerce yere yatırılıyor. Askerlerin “Ne yapıyorsunuz siz” sorusunu sorduğu sürücü ise Donanma’nın önünü kapatmaya geldiklerini söylüyor.

Ellerindeki silahlarla sürücü ve diğer belediye çalışanının yere yatarak ellerini başlarının üzerine koymasını isteyen askerlerden biri, “Kimden talimat geldi” diye sorunca sürücü, “Daire başkanımız. Talimat var girişi kapatmaya geldik" diye cevap veriyor. Askerin "Daire başkanı kim, hangi kurum?" sorusunu şoför, "Belediyeden" diyerek yere oturuyor.

Görüntülerin devamında sürücünün araç kontağını kapatıp anahtarı almak istemesi sırasında kıpırdamaması yönünde askerlerce tehdit edildiği anlarda ise Donanma önüne gelen başka araçlar da durdurularak sürücüleri yere yatırılıyor.

Güncellenme Tarihi : 24.7.2016 22:33

İLGİLİ HABERLER