Asayiş
  • 19.12.2014 12:19

Savcının otomobilinden 161 kilo esrar bulundu

Edirne Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Van'da gerçekleştirdiği operasyonda, bir otomobilde 161 kilo 243 gram toz esrar ve 13 kilo 225 gram eroin bulundu. Otomobildeki Uzunköprü eski cumhuriyet savcısı ve eski polis memuru gözaltına alındı.

Edirne Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Van'da gerçekleştirdiği operasyonda, 161 kilo 243 gram toz esrar ve 13 kilo 225 gram eroin ele geçirildi. Jandarma ekiplerinin uzun süredir sürdürdüğü uyuşturucu ticaretini önlemeye yönelik çalışma kapsamında, S.K'nin kullandığı 41 RU 434 plakalı otomobil, Van Timar Jandarma Karakolu yakınlarında durduruldu. Otomobilde yapılan aramada, 6 bavul içerisinde 161 kilo 243 gram toz esrar ve 13 kilo 225 gram eroin ele geçirildi.

ESKİ SAVCI VE POLİS MEMURU GÖZALTINDA

Ekipler, sürücünün eski polis memuru S.K, otomobildeki kişinin ise eski Uzunköprü cumhuriyet savcısı C.K. olduğunu tespit etti. Otomobildeki diğer kişi İ.Y. ile iki şüpheli gözaltına alındı. Van'dan Edirne'ye getirilen zanlılar, Keşan ilçesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Bu arada, eski savcı C.K'nin uyuşturucunun alındığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden Van'a kadar yapılan yol kontrollerinden savcı kimliğini kullanarak kurtulduğu öğrenildi.

RÜŞVETTEN HAPİS CEZASI

Eski savcı C.K, Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde geçen yıl iş adamı S.K'den rüşvet almaya teşebbüs ettiği iddiasıyla gözaltına alınmış ve çıkarıldığı adli makamlarca 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. C.K'nin yetkilerini kullanması da 5 yıl yasaklanmıştı. C.K, cezasının onanması durumunda 5 yıl hapis yatacak. Bu arada eski polis memuru S.K'nin de Van Emniyet Müdürlüğünde görevliyken uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili bir soruşturma kapsamında görevden alındığı öğrenildi.
 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:31

İLGİLİ HABERLER