Asayiş
  • 30.7.2016 16:13

Tutuklu askeri lise öğrencileri gözyaşlarıyla tahliye oldu

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklananKuleli Askeri Lisesi’nden 62 öğrenci tahliye edildi.

Yeniden ifadesi alınan 989 erden 758’inin tahliyesine karar verilmesinin ardındanMaltepe Cezaevi’nde tutulan Kuleli Askeri Lisesi’nden 62 öğrenci tahliye edildi. Öğrenciler saat 15.00 sıralarında tahliye edilmeye başladı.Dışarıda bekleyen aileler, çocuklarına uzun uzun süre sarılarak gözyaşı döktü.

Oğluna sarılarak gözyaşı döken bir baba, "Bunu yapanlar allahından bulsun. Çengelköy halkına teşekkür ederim o gece çocuklarımıza sahip çıkmış koridor oluşturup okula sokmuşlar" diye konuştu.

'BİZİ KANDIRDILAR'

AA'nın haberine göre, tahliye olan Kuleli öğrencisi Ali Akdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, adaletin yerini bulduğunu söyledi. Akdoğan, "15 Temmuz'da bize, 'operasyon' dediler. Kandırdılar bizi, çıktık öyle. Sabah polisler gelip bizi aldıklarında olayların gerçek yüzünü öğrendik. Suçumuz yok" diye konuştu.

Lise öğrencilerinin Avukatı Burcu Onuk da gözaltına alınan 62 öğrenciden 3'ünün Kıbrıslı olduğunu ve bu 3 kişinin önceden tahliye edildiğini söyledi. Onuk, şunları kaydetti:

"Sabah 06.00 itibariyle tahliye kararları cezaevlerine bildirildi. Çocuklar mahkeme kararıyla tutuklandılar, tutukluluk bir önlemdir, tedbirdir, onların suç işlediğine dair kesin bir ceza hükmü değildir. Bu saatten sonra çocuklar hakkında ya dava açılacak ya da açılmayacak. Önümüzde iki tane süreç var. Eğer çocuklar hakkında dava açılırsa yargılama süreci başlayacak, dava açılmazsa dosya bu şekilde kapatılacak."

 

Güncellenme Tarihi : 30.7.2016 16:14

İLGİLİ HABERLER