Asayiş
  • 18.2.2018 00:56

Ünlü çikolatacı FETÖ'den firarda

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör örgütü FETÖ'nün finans kaynaklarına yönelik soruşturma kapsamında, Bank Asya'ya 7 milyon 400 bin lira aktardığı tespit edilen İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamülleri İhracaatçılar Kooperatifine yönelik soruşturmada, kooperatif üyesi ve yönetim kurulu Başkan yardımcısı olduğu öğrenilen  Elvan Gıda'nın sahibi Kadiroğlu hakkında yakalama kararı çıktı. İki gündür adreslerinde bulunamayan ünlü iş adamının firarda olduğu öğrenildi.

Ünlü çikolatacı FETÖ'den firarda!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlarla Mücadele Savcılarının talimatıyla, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşının 2014 yılındaki talimatından sonra Bank Asya'ya para aktarılmasıyla ilgili geçtiğimiz hafta düzenlediği baskınlarda, İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete ile yardımcılarının da aralarında bulunduğu 7 şüpheliyi gözaltına almıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülüp sorguya alınan 7 şüpheli isimin, FETÖ elebaşının talimatı sonrasında, Bank Asya'ya 27 Ocak'ta 2014'te 3 milyon 600 bin lira, 17 Haziran 2014'te ise 3 milyon 800 bin lira bir para aktarımını kooperatif hesaplarından yaptıkları tespit edildi.

HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Yürütülen soruşturma kapsamında kooperatifin üyesi ve Başkan yardımcısı olduğu öğrenilen ünlü iş adamı Elvan Gıda'nın sahibi Hidayet Kadiroğlu hakkında da yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi. Gözaltı kararı sonrası baskın yapılan adreslerinde bulunamayan ve firarda olduğu öğrenilen Kadiroğlu'nu polisin yakalama çalışmaları devam ediyor.

Soruşturma kapsamında geçtiğimiz hafta düzenlenen operasyonlarda kooperatifin Başkanı iş adamı Zekeriya Mete ile yardımcıları Süber Çiçek ve Kazım Taycı, Genel sekreter İzzet Selçuk Şaban ile yardımcıları Yasemin Demirağ ve Alparslan Arduç ve Muhasebe Şefi Mehmet Mehti Aslan'ın arasında bulunduğu 7 kişi gözaltına alınmıştı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan 8.şüpheli iş adamı Kadiroğlu, yönetim şemasında Başkan Mete'nin yardımcısı olarak gözüküyor.

43 BYLOCK'CUYA DAHA GÖZALTI KARARI

Öte yandan yine FETÖ'ye yönelik olarak düzenlenen operasyonlar kapsamında, haklarında gözaltı kararı çıkarılan 43 şüpheliden 13'ü yakalanarak gözaltın alındı.İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Büro savcılarınca örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullanıcılarına yönelik olarak sürdürülen soruşturmalar kapsamında değişik meslek gruplarından 43 şüpheli hakkında verilen gözaltı kararıyla harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 22 ilde düzenlediği operasyonlarda 13 şüpheliyi örgüt üyeliği ve ByLock kullanıcısı olmak suçlamasıyla gözaltına aldı.Adreslerinde bulunamayan 30 şüpheli ismin yakalanması için çalışmaların sürdüğü soruşturmada, gözaltına alınan şüphelilerin daha önceden gözaltına alınan ByLock kullanıcılarının mesaj çözümlemeleriyle gözaltına alındıkları öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 18.2.2018 01:18

İLGİLİ HABERLER