Yaşam
  • 16.1.2006 10:57

ASTROLOGLAR HAKLI ÇIKTI

İnsanların doğum saatinin kaderleri ve geleceklerinde büyük rol oynadığını öne süren astrologlar haklıymış! Aynı tezi, bilimsel araştırmalar da doğruladı.

Kış çocukları daha zeki
Yüzyıllar boyu doğum saatinin insanların gelecekleri, kaderleri hakkında büyük rol oynadığını söyleyen astrologlar haklı çıktı! Bilim adamlarının yaptığı yedi yıllık bir araştırma, kış aylarında doğan çocukların yaz aylarında doğanlara göre daha başarılı, zeki ve daha gelişmiş olduğu sonucunu ortaya koydu. Bu hafta içinde yayımlanacak olan araştırma Harvard Üniversitesi bilimadamları tarafından dünya çapında 21 bin erkek ve kız çocuk üzerinde yapıldı.

Güneş ve mevsim sebzeleri
Araştırmacılar, sıcaklık, güneş ışığı, hormonlar ve mevsim sebze ve meyvelerinin anne karnındaki çocuğun gelişimini etkileyeceğini, karakter yapısını belirleyeceğini düşünüyor. ABD'li ve Avustralyalı uzmanlar doğumda, 8 aylık, 4 ve 7 yaşlarındaki çocuklara uyguladıkları testlerle bu sonuca ulaştı. Araştırmalar kış aylarında doğan çocukların yazın doğanlara göre 7 yaşına geldiklerinde ortalama 210 gram daha ağır ve 0.19 cm daha uzun olduğunu gösteriyor.

(takvim)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:14

İLGİLİ HABERLER