Sağlık
  • 5.9.2007 10:56

ATA DEMİRER DE AZ DAHA ZAYIFLAMA HAPI KURBANI OLUYORMUŞ!

Ata Demirer:

Ben de bir dönem ilacı kullandım. 25 gün kullandım, toplam 3 kilo verdim. Ama kendimi kötü hissetmeye başladım, metabolizmam çöktü. Derhal bıraktım. Hap kullanımını kesinlikle önermiyorum. Bağışıklık sistemiyle kumar oynamak gibi bir şey bu ilaçları kullanmak. Normalde nezle olduğumda 2 gün sürerdi. Zayıflama ilacı kullanınca 10 gün sürdü. Bu nedenle hemen ilacı bıraktım. Az yemek ve spor yapmak en iyisi. Tabii ki doktor tavsiyesiyle aldım. Bu haplar vücudu kandırıyor. Bir süre kilo veriliyor. Ardından da vücut duruyor ve kilo verilemiyor. İnsan kendisini berbat hissediyor.

ARKADAŞIM KULLANDI ÇARPINTI YAPIYORMUŞ

Sanatçı Demet Akalın:

Ben formumu spor yaparak koruyorum. Spor yorucu olduğu için insanlar ilaç kullanımına yöneliyor. Ben hiçbir şekilde ilaç kullanmadım. Lida adlı ilacı çevremdeki arkadaşlarımdan kullananlar oldu. Zayıflattığını söylediler. Ancak Lida'nın kalp çarpıntısı ve sinir de yaptığını anlattılar.

Lida şikâyetiyle gelenler oldu

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu: Doğal olan ve güvenli olan tek madde Yeşil Çay'ın içindeki bir maddedir. Onun dışında doğada hiçbir bitki arkasında bilimsel bir çalışma yok. Tüketici ihtiyaçları burada suistimal ediliyor. Lida'nın içindeki sibutramin çok tehlikeli bir madde. Bir dönem bakanlıkça geri ödenek lisetisinden de çıkartılması istenmişti. Tüketici bu tür ürünlerden kesinlikle uzak durmalı. Aylar önce beslenme uzmanlarımıza Lida kullanıp rahatsızlanan kişiler başvurmuştu.

Lida bir cinayet ilacı

Dr. Kuşhan's Clinic International'ın sahibi

Op. Dr. Muzaffer Kuşhan: Bizde Lida'yı kullanan hiçbir hasta yok. İlaç kullanmayı kesinlikle yasakladım. Lida'nın ana maddesi başka ilaçlarda da var. Ancak bu ana madde Lida'da çok fazla ve vücudun çökmesine neden oluyor. Bu ilacı insanlar günde iki kez alıyor. Vücut böylece mahvoluyor. Bu bir cinayet ilacı. Zayıflama ilacı kullanıp gelenleri önce bir doktor kontrolünden geçirip, tedavilerini öyle yapıyoruz.

Manevi boşluk yüzünden

Sağlıklı beslenme uzmanı Dr. Ender Saraç, insanların sürekli zayıf olmaya özendirildikleri ve manevi boşluklara düştükleri için ilaçla zayıflama yöntemine başvurduklarını kaydederek şunları söyledi: “Sibutramin merkezi sinir sitmeni yani beynin iştah merkezini bloke ediyor.

İlaçla verilen kilolar, ürün bırakıldıktan sonra fazlasıyla geri alınıyor. Bu nedenle de insanlar ilaca bağımlı hale geliyor. Lida gibi ürünlerin yan etkisi nedeniyle yoğun bakımda yatan insanlar var. Lida kullanıp da bana gelen çok sayıda kişiyi tedavi ettim ve ilacı bıraktırdım.”

Eczanelere Lida baskını

Lida ve sibutramin içeren diğer ileçların satıldığı eczane ve ecza depolarına, İstanbul Tarım il Müdürlüğü ekipleri tarafından baskın yapıldı. Denetimi yapılan eczacılar, müşterilerinin internetten gördükleri Lida ve benzeri ilaçları ruhsatsız da olsa talep ettiğini söyledi. İl Sağlık Müdürlüğü'nden üst düzey bir yetkili, “Yapılan operasyonlarda, söz konusu ilacı bulunduran kişiler hakkında, savcılığa bilgi verilecek. İstanbul'daki 32 ilçenin tamamında ilacın bulunması muhtemel noktalara ani baskınlar yapılacak” dedi.

(YENİ ŞAFAK)

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:31

İLGİLİ HABERLER