Gündem
  • 24.9.2015 15:49

Ataşehir'de kurban rezaleti

Ataşehir Ferhatpaşa Mahallesi'nde kurban kesim işlemi adeta rezalete dönüştü. Hiçbir önlemin alınmadığı, hijyenik olmayan bir alanda kurban kesen vatandaşlar duruma isyan etti. Ataşehir Belediyesi yetkililerinin alanda denetim yapmadığını belirten vatandaşlar, duruma tepki göstererek, hayvanların kesimi için herhangi bir hizmetin verilmediğini söyledi.

“500 LİRA PARA VERDİK”
Kurban kesmek için alanda olan vatandaşlardan Meftun Yılmaz, “Kurban böyle kesilmez. Bıçağı rastgele saplıyor. Kurban kesim yeri yapmışlar, kanı akıtacak rögar yapar. Her sene aynı şeyi yaşıyoruz. Rezillik yaşıyoruz. Kesime 500 lira para verdik” dedi.
Abdullah Karaaslan da duruma tepki göstererek, “Bu durum Müslümanlığa sığacak bir şey değil. Kaporayı alırken bize binanın altında yapacağız dediler. Ne su var ne başka bir şey var” diye konuştu.
Mehmet Akça adlı vatandaş ise, kurban kesim işlemlerinden önce kesim alanını görmek istediklerini fakat kendilerine alanın gösterilmek istenmediğini iddia ederek, “Bize sağlıklı usullerde keseceklerini söylediler. Bir yerini görelim dedik, görmeye gerek yok dediler. Su bile yok. Pislik üzerine pislik” şeklinde konuştu. 

MUSTAFA BİÇER 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:14

İLGİLİ HABERLER