Yaşam
  • 9.12.2007 18:34

AVUKAT, HAKİM VE SAVCILARDAN PROTESTO EYLEMİ

ANKARA - Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, ''Yargıç ve savcılarla ilgili yapılan yeni düzenleme ile hukuk devleti, yargı bağımsızlığı ve yargıç güvencesi büyük darbe almıştır'' dedi.
     Türkiye Barolar Birliğinin bazı sivil toplum örgütleriyle birlikte düzenlediği ''Bağımsız Yargı'' mitingi, Tandoğan Meydanı'nda yapıldı.
     Ankara dışından otobüslerle gelen ve çoğunluğunu yargı mensuplarının oluşturduğu katılımcılar üst aramaları yapıldıktan sonra miting alanına alındı.
     Hukuk şehitleri için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan mitingde konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, demokrasinin ciddi ve disiplin isteyen bir iş olduğuna işaret ederek, ''hükümetin sandıktan aldığı oyla her şeyi yapamayacağını'' ifade etti.
     ''Mustafa Kemal Atatürk'ün çağdaş uygarlık hedefinin yozlaştırılmak istendiğini'' savunan Özok, Türkiye'de hukuka müdahale ettirmeyeceklerini söyledi.
     ''Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün gece yarısı imzalayarak yürürlüğe koyduğu 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'ndaki değişikliğin Anayasa'nın 'güçler ayrılığı ilkesine ve yargı bağımsızlığına' aykırı bir düzenleme olduğunu'' ileri süren Özok, ''Sayın Cumhurbaşkanı, AK Parti'nin rozetini takarak Cumhurbaşkanlığı yapmaktadır'' dedi.
     İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Avukat Nazan Moroğlu ise hukuk devletine sahip çıkmak, yargı bağımsızlığını savunmak ve yargının siyasallaşması tehlikesini gördükleri için toplandıklarını belirterek, yargının Atatürkçü hakim ve savcılara emanet edilmesi gerektiğini söyledi.
     Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süheyl Batum da yaptığı konuşmada, Türkiye'de yargı ve hukukun üstünlüğü üzerine oyunlar oynandığını ileri sürdü.
     Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri bulunan katılımcılar sık sık ''Bağımsız yargı, tarafsız adalet'', ''Türkiye laiktir laik kalacak'' şeklinde sloganlar attılar. Mitinge katılanlar, attıkları sloganlarla hükümeti ve basını da protesto ettiler.
     Mitinge, CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ile bazı illerin baro başkanları, gazeteci Hulki Cevizoğlu da katılarak destek verdi.
     Konuşmaların ardından miting sona erdi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:16

İLGİLİ HABERLER