Asayiş
  • 4.9.2015 12:24

Azerbaycan’da korkutan deprem

Azerbaycan’ın Şeki bölgesinin 29 kilometre güneydoğusunda TSİ 07.49’da 5.8 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Azerbaycan Sismoloji Merkezi, 13 kilometre derinlikte meydana gelen depremin Ucar, Ağdaş, Şamahı, Zagatala, Balaken, Şeki, Gabala, İsmailli, Tovuz, Salyan, Sabirabad bölgeleri, Şirvan ve Mingeçevir kentleri ile Gürcistan'ın doğu bölgelerinde hissedildiğini duyurdu. Azerbaycan Sismoloji Merkezi, vatandaşlardan depremle ilgili yayılan yanlış bilgilere inanmamalarını isteyerek, depremin şiddetli olması nedeniyle gün içerisinde artçı depremlerin hissedilebileceğini bildirdi.

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada ise, depremin hissedildiği bölgelerde bazı eski binalarda küçük çaplı hasar meydana geldiği aktarıldı.

Depremi hisseden bir vatandaş, “Burası bizim bahçe. Bahçe duvarlarımız gördüğünüz gibi yıkıldı. İçeri tarafta ahır var orada hasar gördü. Her yerde çatlaklar var. Deprem çok şiddetliydi” dedi. Vugar Mammadov adlı başka bir vatandaş, ”Bu ve yan duvarda çatlaklar ve uçuklar oluştu dokunduğun zaman yıkılıyor. Deprem büyük sesle beraber geldi. Çoğu evde çatlaklar ve hasarlar var. Çoğu evin camları kırıldı. Yakınımızda gördüğünüz bu duvar yıkıldı. Köylülerin çoğunun evi hasar gördü” ifadelerini kullandı.

Başka bir vatandaş da, evin iç tarafında da 3-4 tane yerde çatlakların olduğunu belirterek, pencerenin o taftan biraz öne doğru çıktığını ve bu durumun tehlikeli olduğunu söyledi.

Faig Mammadov ise, “Evimizde ciddi çatlaklar oluştu. Bu kısım ve evin iç tarafından duvarlar hasar gördü yardım istiyoruz. Arka duvar ciddi hasat gördü eğer biraz daha hasar görürse ev yıkılacak” dedi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:34

İLGİLİ HABERLER