Spor
  • 28.2.2013 21:54

Aziz Yıldırım olağanüstü hal ilan etti

Fenerbahçe'de UEFA'dan gelen cezalar sonrası harekete geçen yönetim, 1461 Trabzon maçı sonrası acil bir olağanüstü durum toplantısı gerçekleştirdi. Yaklaşık 2.5 saat süren toplantı sonrası kapsamlı bir savunma ve emsal görüntüler içeren bir itiraz dosyası hazırlanmasına karar verildi.

Sarı Lacivertli Yönetimin kulübün hukuk departmanı ve hukukçu yönetim kurulu üyelerine UEFA kararlarını incelettikleri, itirazla ilgili detayların toplandığı öğrenildi.

Yapılan incelemede stad dışından atılan işaret fişekleri ile ilgili UEFA Kurallarına göre "stad çevresinde 300 metreye kadar ev sahibi kulüp sorumludur" maddesi çerçevesinde verilen ceza için fişekleri atanların stadyuma olan uzaklığının neye göre belirlendiği konusun üzerinde durulduğu gelen haberler arasında.

Yöneticilerin ayrıca ceza alınmasına neden olan eylemi gerçekleştirenlerin Fenerbahçeli olduklarına dahil somut bir kanıtında bulunmadığını savunma dosyasına ekleme kararı aldıkları bildirildi.

Fenerbahçe Yönetimine taraftarlardan da çok sayıda görsel ile başvuruda bulunulduğu ve UEFA Avrupa Ligi maçlarında başka takım taraftarlarının yapmış oldukları meşaleli görsel şovlar ile ilgili delil gönderildiği belirlendi.

Taraftarların yönetimden UEFA'ya bu kulüplere ne gibi cezalar uygulandığı konusunda bilgi istemeleri konusunda da çağrıda bulundukları gelen haberler arasında.

Fenerbahçe Yönetimi Hukuk Kurulu'nun Meireles'e verilen 3 maçlık cezayı da fazla bulduğu ve benzer durumlarda direk kırmızı kart halinde verilen 2 maçlık cezanın uygulanması konusunda itirazda bulunma kararı aldıkları bildirildi.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:37

İLGİLİ HABERLER