Spor
  • 17.10.2006 12:34

AZİZ YILDIRIM, ZİCO İÇİN SÜKUNET İSTEDİ!..

Fenerbahçe'nin önce Bursa mağlubiyeti arkasından da Ankaraspor önünde aldığı beraberlik ortalığı toz dumana çevirdi ancak başkan Aziz Yıldırım olaya el koydu. Ankara'da 2 farklı öne geçmesine karşın, ikinci yarıda yediği gollerle berabere kalan F.Bahçe'de başkan Yıldırım, karşılaşma sonrasında başta Asbaşkan Nihat Özdemir ve yönetici arkadaşlarıyla birlikte acil bir toplantı yaptı. Zico'nun durumuyla ilgili olarak nasıl bir karar almaları konusunda görüş bildiren Yıldırım'ı yöneticiler dikkatle dinledi. Yıldırım, Zico konusunda acele bir karar vermemeleri konusunda görüşlerini bildirdi.

BENİM İNANCIM YÜKSEK

Yıldırım, arkadaşlarına “Önümüzde çok kritik Newcastle, Kayseri, Gaziantep ve Vestel Manisaspor maçları var. Zico için sabırlı olmalıyız. Eğer bu zorlu periyottan sıkıntılı sonuçlar alarak çıkarsak, yeniden oturup bir durum değerlendirmesi yaparız. Şu an için Zico'yu göndermek bir çözüm olmaz. Onun en çok desteğe ihtiyaç duyduğu bir dönem. Arkasında durmalıyız. Benim Zico'ya inancım yüksek. Bu takımı toparlayacağına yürekten inanıyorum. Sizler de vereceğiniz demeçlerde dikkatli olun” dediği öğrenildi.

DEVRE ARASI OLABİLİR

F.Bahçe'ye başkan olduğu günden beri Otto Bariç, Löw, Rıdvan Dilmen, Mustafa Denizli, Oğuz Çetin, Turhan Sofuoğlu, Zdenek Zeman, Werner Lorant ve Christopher Daum'la çalışan Aziz Yıldırım, takımın kötü gittiği dönemlerde Mustafa Denizli ve Werner Lorant'ı devre arasında kovarak yerlerine yeni hocalar getirmişti. Yıldırım'ın Zico'nun kötü neticeler alması durumunda takımın bocalama yaşamaması için Brezilyalı hocayı da ligin ilk devresinin bitiminde göndereceği belirtiliyor. Zico'nun gitmesi halinde ise yerli bir hocanın da gelebileceği öğrenildi.

Ben bilmem Başkan bilir

Zico kendisini ilgilendiren tüm sorulara 'No comment” (Yorum yok) cevapları veriyor ve her türlü açıklamayı Yıldırım'a bırakıyor.

F.Bahçe Teknik Direktörü Zico, kendisini sorulan her soruda “Başkan bilir” açıklamalarıyla basın mensuplarını şaşırtmaya devam ediyor. İdmanlar sonrasında yapılan basın toplantılarında kendisine, “Bu kadroya takviye isteyecek misiniz?” şeklindeki soruyu, bir teknik adam olarak cevaplaması yerine “Başkan bilir” diye karşılık vererek geçiştirdi. Yine Zico, “Başkan şu ana dek 8 teknik adamla çalıştı. Takım kötü giderse, gönderilmekten endişe ediyor musunuz?” sorusuna da gülümseyerek “Bu başkanın işi” yorumunu yaptı. Lugano, Kezman, Deivio ve Edu'nun transferleri öncesinde de “Takıma oyuncu lazım mı?” sorularına da “Başkan bilir” diyen Zico, yaptığı açıklamalarla kendi tasarrufunda olan herşey dahil hiçbir konuda net kararlar alamaması nedeniyle demeç verme sıkıntısı çektiğini gösterdi. Brezilyalı teknik adamın, her konuda “Başkan bilir. Ben bilmem” şeklindeki açıklamaları F.Bahçeli taraftarları da hocaları konusunda güvensizliğe itiyor. Taraftarlar, Zico'nun daha çok insiyatif kullanmasını ve riske girmesini istiyor.

Daum bile aranır oldu

Fenerbahçe'ye iki şampiyonluk yaşatmasına karşın hep eleştirilen Daum, ilk 9 hafta itibariyle Zico'ya göre daha başarılıydı.

Fenerbahçe'yi üst üste iki kez şampiyon yapması ve geçen sezon yine şampiyonluk yarışını son maça kadar sürdürmesine rağmen büyük eleştiriler alan Christoph Daum, ilk 9 hafta dikkate alındığında Zico'ya göre iyi bir performans ortaya koydu. Geçen sezon ligde 9 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik alan Daum, yenilgi yaşamamıştı. Buna karşın bu sezon başında takımın başına getirilen Zico ise ilk 9 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik alırken 2 de yenilgi gördü.

Her iki takımın ortak yönü ise takımlarının 9. hafta geçilirken, ikinci sırada yer almasıydı. Her iki takımın ortaya koyduğu performansları da değerlendirecek olursak, Alman hoca, takımı Zico'ya göre daha derli toplu bir görüntüdeydi. İsabetli pas oranları konusunda Daum'un takımı Zico'ya fark atarken, kornerlerde de Daum'un üstünğü var. İsabetli şutta ise Zico önde.

Hata aranacaksa bizde aransın

F.Bahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Alex, berabere kaldıkları Ankaraspor maçında üzerlerine düşenleri yapamadıklarını söyledi. Alex kulübün internet sitesindeki açıklamasında, “Hata aranacaksa Zico'da değil, biz de aransın. Çünkü hata bizim. Hepimizle bire bir ilgileniyor. Hataların tekrarlanmaması için kendisine söz verdik. Bu sözün gerçekleşeceğini herkes görecek” dedi.

Newcastle'a karşı aynı onbir mi?

Toplam 5 puan kaybedilen Bursa ve Ankaraspor maçlarında aynı kadroyu süren Zico'nun Newcastle'a karşı nasıl bir onbirle çıkacağı merak konusu

F.Bahçe'de Zico'nun başarısız da olsa aynı kadroyu sahaya sürmesi herkesi şaşırtıyor. Ankaraspor maçı öncesinde verilen milli maç arası nedeniyle Ankaragücü'yle oynanan ve 3-1 kazanılan karşılaşmadan sonra bu mücadelede forma giyen oyuncuların yedeklere dahi girmemesi kafaları karıştırmıştı. F.Bahçe'nin evinde Bursaspor'a 1-0 yenildiği ve Ankaraspor'la deplasmanda 2-2 berabere kaldığı maçlarda aynı taktik ve yine aynı kadroyla sahaya çıkan Zico, ağır eleştiriler aldı. “Kadroda istikrar” diye ısrar eden Brezilyalı hocanın Newcastle maçında kimi oynatacağı merakla bekleniyor.

Fenerbahçe kafilesi bugün Ada'ya gidiyor

F.Bahçe, UEFA Kupası'nda İngiltere'nin Newcaste United takımıyla oynayacağı karşılaşma için bugün Ada'ya uçuyor. Basın mensuplarının da yer alacağı yolculuk sonrasında İngiltere'ye ulaşacak kafile otele yerleştikten sonra hafif bir ter idmanı yapacak. Maç hazırlıklarını burada sürdürecek olan F.Bahçe, karşılaşmanın oynanacağı James Park'ta yarın yapacağı taktik idmanından sonra zorlu mücadeleyi bekleyecek. Ligde kötü sonuçlar alan F.Bahçe, kendisi gibi sıkıntılar yaşayan Newcastle'ı yenerek rahatlamak istiyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 02:22

İLGİLİ HABERLER