Spor
  • 17.10.2006 12:37

ZİYA DOĞAN: KARADENİZ ÇOCUĞUYUM!..

KAMİL ANAHAR
Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, kolayı değil, zoru tercih eden bir kişiliğe sahip olduğunu söyledi. Trabzonspor'un 23 yıldan beri şampiyonluk özlemi taşıdığını hatırlatan tecrübeli hoca, “Geniş kadroya sahibiz. Arzuladığımız hedefe çıkmaya çalışıyoruz. Kazandığımız derbilerden sonra, Anadolu takımlarına 4 puan bıraktık. Takımların birbirinden farkı bulunmuyor. Takım ruhunu sahaya yansıtan kazanıyor. Trabzonspor'un gücü belli. Bu gücü olumlu yönde kullanmak için uğraş veriyor” dedi.

ADALET DAĞITIYORUM

Kadrodaki tüm futbolculara adaletli bir şekilde yer verdiğine inandığını belirten Doğan, “Bir futbolcu bir maçta çok iyi oynayabilir. Ancak bu futbolcu taktik ve strateji sebebiyle ilk 11'de başlamayabilir. Bu durum vicdanımı rahatsız ediyor. Bundan dolayı o futbolcumla yüz yüze görüşerek düşüncelerimi aktarıyor ve futbolcumu rahatlatıyorum” dedi. Doğan, Jefferson'un son maçlarda iyi bir performans gösterdiğini de belirterek, “Maçın kırılma noktasında gole geçit vermedi” şeklinde konuştu.

Karadeniz çocuğuyum

Ziya Doğan, karakterinin Karadenizlilere benzediğini dile getirdi. Doğan, “Ben de Karadeniz Bölgesi'nin çocuğuyum. Hırslıyım, kaybetmeyi sevmem. Kazanmak için her şeyimi ortaya koyarım. Trabzonspor'un yapısında da bu var. Bunun için Trabzonspor'u ikinci kez tercih ettim” dedi. Doğan, büyük başarılar kazanmak için pes etmeyen bir karaktere sahip olmanın şart olduğunu da kaydetti.

Lazaroni'yi ikiye katladı

Erciyesspor karşısında yenik duruma düşmesine rağmen maçı çevirmesini bilen Trabzonspor artık zirve hesapları yapıyor. Bundan 5 hafta önce taraftarına umut vermeyen ve ligde son sıralarda oynayan Trabzonspor, Ziya Doğan ile birlikte yükselişe geçti. Geçtiğimiz sezonu kötü bir şekilde geçiren Trabzonspor ligin ilk 9 haftasında 11 puan ile 10. sırada yer alırken bu sezon ise 15 puan ile 4. sırada yer aldı.

DOĞAN FARK ATTI

Bu sezon Doğan ile şimdiye kadar maç kaybetmeyen Trabzonspor zirveye doğru emin adımlarla ilerliyor. Lazaroni döneminde 4 maçta 4 puan toplayan bordo-mavililer, Doğan yönetiminde 5 maçta 11 puan toplayarak Brezilyalı hocayı adeta ikiye katladı. ilk 4 maçta sadece 3 gol kaydeden Karadeniz ekibi, Doğan döneminde ise rakip fileleri 12 kez sarstı. Trabzon, ilk 4 maçta 2 mağlubiyet almıştı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 02:22

İLGİLİ HABERLER