Yaşam
  • 10.3.2006 02:17

'BABA OLMAYI REDDETME HAKKI!..'

ABD’de kadınların kürtaj olma hakkına sahip olmaları karşısında, erkekler de "baba olmayı reddetme hakkı" elde etmek amacıyla anayasal mücadele başlatıyor.

ERKEKLERİN de kadınlara tanınan özgürlük, ayrıcalık ve tercih hakkına sahip olması fikrini geliştirmek amacıyla 1987’de kurulan Amerikan Ulusal Erkek Merkezi, hiçbir zaman istemediği çocuğuna nafaka vermeyi reddeden 25 yaşındaki Matt Dubay’ın vakasından hareketle, "erkeklerin de baba olmayı reddetme hakkı" elde etmesi için anayasal mücadele başlatma kararı aldı.

Merkez, çocuk sahibi olmak istemeyen Dubay’ın dosyasını Michigan’daki federal mahkemeye sunacak. Merkezin müdürü Mel Feit, Dünya Kadınlar Günü’nde yaptığı açıklamada "Erkekler de kadınların zaten sahip olduğu hakka sahip olmalı. Kadın ve erkeğin eşit partner olabilmesi için hiçbirinin diğerini kontrol etmemesi lazım. Erkek ve kadının, her ikisinin de gebeliği önlemek için uygulayabilecekleri yöntemler var, ancak bu yöntemler işe yaramadığında iş sadece kadının kararına kalıyor" ifadesini kullandı.

Feit, kadınların üreme özgürlüğünün bulunduğu bir dönemde, babalığın "basit bir DNA olayından daha fazla bir şey" olması gerektiğini belirterek "Erkek de tıpkı kadının anne olmayı seçtiği gibi baba olmayı seçebilmeli" dedi.

/HÜRRİYET

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:50

İLGİLİ HABERLER