Gündem
  • 24.4.2009 14:05

BABACAN: SATRANÇ OYUNUNDAKİ GİBİ HAREKET EDİYORUZ

ANKARA - Kuzey Amerika ve Avrupa'nın eski dışişleri bakanlarından oluşan bir girişim olan, "Aspen Atlantik Grubu"nun 2009 yılı toplantısı Ankara'da başladı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) ev sahipliğinde, TOBB ikiz kuleler hizmet binasında düzenlenen ve iki gün sürecek toplantının açılışına, Dışişleri Bakanı Ali Babacan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Madeleine Albright ve bazı ülkelerin eski dışişleri bakanları, eski büyükelçileri ve ilgili yetkililer katıldı.
Babacan, Balkanlar, Kafkaslar, Orta Doğu, İran, Afganistan, Pakistan gibi bölgeler ve ülkelerden bahsedildiğinde, Türkiye'nin sadece bu bölge ve ülkelerle yakından ilgilenen bir ülke olmadığını, aynı zamanda bölgede barış ve istikrar için önemli bir görev ve sorumluluk üstlendiğini vurguladı.
Babacan, Azerbaycan-Ermenistan ve Türkiye-Ermenistan ilişkileri konusunda şöyle konuştu:
"Geçtiğimiz 1,5 yılda Türkiye-Ermenistan ve Azerbaycan-Ermenistan ilişkileri konusunda da çok yoğun bir şekilde çalıştık. Güney Kafkasya konusundaki vizyonumuz, Türkiye ile Ermenistan ve Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin tamamen normalleşmesi ve bunu başardığımızda, bölgede yeni bir jeopolitik durumun oluşacağına inanıyoruz. Bir hedefimiz var ve bunun olabileceğine inanıyoruz. Bunun bir rüya olmadığına inanıyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Kolay değil, oldukça karışık, ama adım adım satranç oyunu gibi ileriye doğru hareket ediyoruz."

-ASPEN ATLANTİK GRUBU-

"Aspen Atlantik Grubu", Kuzey Amerika ve Avrupa'nın eski dışişleri bakanlarından oluşan bir girişim. Grubun faaliyetleri, ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Madeleine Albright tarafından koordine ediliyor. Grubun amacı, Atlantik'in iki yakasındaki ortak küresel tehditlerin belirlenmesine yardımcı olmak için somut, tarafsız öneriler geliştirmek.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 22:46

İLGİLİ HABERLER