Dünya
  • 20.4.2007 20:59

BAĞDAT'IN BATISINDA ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR

BAĞDAT - Irak'ın başkenti Bağdat'ın batısında bulunan bir Şii camisinin yakınında Amerikan helikopterlerinin de karıştığı şiddetli çatışmalar olduğu, 2 direnişçinin öldürüldüğü bildirildi.
     Irak'taki Amerikan ordusundan yapılan açıklamada, cuma namazından sonra Amerikan askerleri ve helikopterlerinin silahlı kişilerle çatışmaya girdiği bildirildi.
     Sünni ve Şiilerin birlikte yaşadığı Baiya'daki olayın, bu sabah yerel saatle 09.45'te cami civarından ateş açılmasıyla başladığı belirtildi. Amerikan helikopterinden destek alan koalisyon güçlerinin, bölgeyi kordon altına alarak çatışmaya girdiği kaydedildi.
     Açıklamada, 2 direnişçinin öldürüldüğü olaydan sonra askerlerin, yakınlardaki bir binada yaptıkları aramada bomba yapımında kullanılan kimyasal maddeler bularak 1 kişiyi gözaltına aldığı ifade edildi.
     Askerlerin daha sonra da camide arama yaptıkları, ancak burada bir şey bulamadıkları bildirildi.
     Açıklamadan önce görgü tanıkları ve Irak televizyonu, helikopterlerin katıldığı bir çatışma olduğunu, bölgedeki sivillerin can güvenliği açısından riskli bir durum oluştuğunu duyurdu. Amerikan ordusu, bu haberleri önce yalanladı, birkaç saat sonra da çatışmaları doğrulayan açıklamayı yayınladı.
     Öte yandan, Amerikan ordusunun bir başka açıklamasında da, Irak'ta bugün birçok baskın düzenlendiği, baskınlarda 8 direnişçinin öldürüldüğü, 41'inin de yakalandığı bildirildi. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:54

İLGİLİ HABERLER