Dünya
  • 20.4.2007 20:57

ABBAS: "GÜVENLİK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ"

SOFYA - Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin topraklarında, özellikle Gazze Şeridi'nde bazı güvenlik sorunları yaşandığını kabul ederek, ''Her şeye rağmen Filistin devleti olarak topraklarımızda güvenliğin tam olarak sağlanabilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz'' dedi.
     Mahmud Abbas iki günlük resmi bir ziyaret için bugün geldiği Sofya'da ilk görüşmesini Bulgaristan Parlamento Başkanı Georgi Prinski ile yaptı. Mahmud Abbas akşam saatlerinde de Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov ile bir araya geldi. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından Pırvanov ve Abbas ortak basın toplantısı düzenledi.
     Abbas basın toplantısında Filistinlilerin kendi geleceğini belirleme hakkı konusunda Bulgaristan'ın verdiği desteğe teşekkür etti.
     Mahmud Abbas, Filistin'de son dönemlerdeki kaçırılma olayları ile ilgili görüşlerini açıklarken Filistin topraklarında, özellikle Gazze şeridinde bazı güvenlik sorunlarının olduğunu kabul ederek ''Her şeye rağmen Filistin devleti olarak topraklarımızda güvenliğin tam olarak sağlanabilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz'' dedi.
     Abbas Filistin'de kaçırılan İngiliz gazetecinin bulunması için de büyük gayret sarf ettiklerini ve İngiltere Dışişleri Bakanlığı ile yoğun temas halinde olduklarını söyledi.
     Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov da konuşmasında Filistin ile Bulgaristan arasındaki ilişkilerin genelde iyi durumda olduğunu ifade ederek, Bulgaristan'ın Avrupa Birliği üyesi bir ülke olarak Filistin sorununun çözüm arayışlarına her zaman destek vereceğini bildirdi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:54

İLGİLİ HABERLER