Sağlık
  • 13.11.2016 01:00

Bağırsakları dışarıda doğdu

Bağırsakları dışarıda doğan ve kan zehirlenmesi geçiren bebeğin mücadelesi doktorları ve ailesini şaşırttı.

Bağırsakları dışarıda doğan bebek, bir mucizeyi gerçekleştirerek hayatta kalmayı başardı. Daily Mail'de yayınlanan habere göre, daha annesinin rahmindeyken gastroşizis teşhisi konulan, yani karın duvarı yarık olan Erin Angell-Field isimli bebeğin doğması bile beklenmiyordu.

Doğar doğmaz organlarını sıcak tutmak için sarılan bebek acil ameliyata alındı. Erin'in ince bağırsağının büyük bir bölümü karnına yerleştirildi ancak kalın bağırsağı anne karnında zarar gördüğü için 15 cm'i kesilerek alındı.

2 buçuk ay hastanede kalan ve bu süre içerisinde kan zehirlenmesine de yenilmeyen mücadeleci bebek, şimdi 22 aylık oldu. Ancak ailesi önlerinde hala uzun bir yolları olduğunu söylüyor. Çünkü Erin büyüdükçe karnında bazı problemler baş gösterebilir.

Gastroşizis nedir?

Bir karın duvarı hastalığı olan gastroşizis, henüz ana rahmindeyken bebeğin karnının yeterince gelişememesiyle meydana geliyor. Karın duvarı tamamen oluşmadığı için dışarıda gelişen bağırsaklar, bebek doğduğunda havaya maruz kalıyor.

20 yaşından genç annelerde daha sık görülmesine rağmen gastroşizisin sebebi tam olarak bilinmiyor. Bu probleme, 3 bin bebekte bir rastlanıyor.

 

Duygu Bay / PembeNar

Güncellenme Tarihi : 12.11.2016 23:52

İLGİLİ HABERLER