Gündem
  • 23.8.2009 12:30

BAĞIŞ:"HAİNLİK" DİYENİ ALLAH ISLAH ETSİN

İSTANBUL - Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, akan kanın durması için yapılan mücadeleye kimilerinin "hainlik" dediğine işaret ederek, "Onları Allah ıslah etsin diyorum" dedi.
"Demokratik açılım" çalışmalarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Bağış, sorunların kardeşlik, birlik, beraberlik standartları içinde çözülmesi gerektiğini belirterek, şöyle dedi:
"Bu açılım sayesinde artık terör belası bitecek. İnsanlar arasındaki kamplaşmalar sona erecek. Akan kanın durması için yapılan mücadeleye kimileri 'hainlik' dedi. 'Onları Allah ıslah etsin' diyorum. Bu ülkede üniter yapımızı koruyarak, barış adına, kardeşlik adına doğru bildiklerimizi yapmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin kronikleşen sorunlarını nasıl çözdüysek bu sorunu da hep birlikte çözeceğiz. Her birinizin duasına ve katkısına ihtiyacımız var."
Bağış, demokratik açılım çalışmalarının Türkiye'nin huzuru, barışı için çok önemli bir süreç olduğu, bu çerçevede hiç kimsenin kendi düşüncelerini yönlendirme hakkı bulunmadığını vurgulayarak, "Türkiye'de artık hepimizin kardeş olduğumuzu, hepimizin ortak yarınlarda daha çağdaş bir ülkede, yüksek standartlarda yaşayabilmenin ortak hakkı olduğu inancıyla bu sorunların üstesinden gelebileceğimizi ümit ediyorum. Türkiye'deki herkesi bu sürece katkıda bulunmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:35

İLGİLİ HABERLER