Gündem
  • 29.4.2016 16:21

Bakan böyle yakındı: 'Başımıza iş açtık. Afrika'dan bile...'

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca gerçekleştirilen çeşitli yatırımların  açılış ve temel atma törenine katılmak için helikopterle Çankırı'ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,Atatürk Stadyumu'nda Vali Vekili Nedim Özırmak, Ak Parti Çankırı  Milletvekilleri Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan  Dinç ve daire müdürleri tarafından karşılandı.

Belediyeyi ziyaret eden Bakan Eroğlu'na, Başkan Dinç tarafından  kentteki çalışmalarla ilgili brifing verildi. Başkan Dinç'in konuşması sırasında,  kendisine "barajlar kralı" şeklinde hitap etmesi üzerine Bakan Eroğlu, "Biz kral  falan değiliz, hizmetkarız" dedi.

Eroğlu, daha sonra belediyenin toplantı salonunda Orman Genel Müdürü  İsmail Üzmez, DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel  Müdürü Nurettin Taş ileMeteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş'in katılımıyla  basın toplantısı düzenledi.

Bakanlığa bağlı kuruluşlarca tamamlanan 77 milyon lira yatırım bedelli  15 tesisin temelini atmak ve açılışını gerçekleştirmek için Çankırı'ya  geldiklerini ifade eden Bakan Eroğlu, kentte 77 milyon lira yatırım bedeline  sahip 18 müjdeyi de açıklayacağını söyledi.

Bakanlığın gerçekleştirdiği çalışmaları anlatan Eroğlu, Türkiye'nin  son 12 yılda her alanda büyüdüğü ve geliştiğini, bakanlık olarak  gerçekleştirdikleri yatırımlarla ülkenin kalkınmasına katkı yaptıklarını  vurguladı.

DSİ Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde İstanbul'daki Adalara denizin altında su götürdüklerini anımsatan Eroğlu, "O dönem Çevre ve Orman Bakanlığı  Müsteşarı olan Çankırılı Prof. Dr.HASAN Zuhuri Sarıkaya hocamın fikirleri  doğrultusunda bu işi başarmıştık. Daha sonra KuzeyKıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de  denizin 250 metre altında içme suyu götürdük. Kıbrıs’a su götürdük ama başımıza  da iş açtık. Şimdi ismini duymadığım Afrika’daki bazı adalar da bizden su  istiyor." diye konuştu.

'TERÖR ÖRGÜTLERİ TAMAMEN SÜPÜRÜLÜYOR' 

Toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Eroğlu, bir  gazetecinin, "Çözüm süreciyle güçlendirdiğiniz terörü nasıl bitireceksiniz?"  şeklindeki sorusuna tepki gösterdi.

"Bir defa açılım sürecinde terör güçlenmiş falan değil" ifadesini  kullanan Eroğlu, "Devlet uyumuyor, ayakta. Bunlar teker teker tespit ediliyor. Şu  anda da aşağı yukarı bütün kırsalda, odaklandığı ilçelerde terör örgütleri  tamamen süpürülüyor. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti her zamankinden daha  güçlüdür. Terörle en etkin mücadeleyi şu anda Türkiye Cumhuriyeti yapıyor." dedi.

Terörle mücadele edilirken önceden istihbarat alınan ülkelerin  Türkiye'ye yanlış koordinatlar verdiğini ancak bugün Türkiye'nin dünyadaki az  sayıda ülkenin sahip olduğu insansız hava araçlarıyla terör örgütlerinin takibini  yaptığına dikkati çeken Eroğlu, "Kandil’de ya da başka yerdeki terör örgütünün  kullandığı yerler tespit ediliyor ve gereken çalışmalar yapılıyor.  Terör  örgütünün son çırpınışları. Geçen günlerde sınıra, Öncüpınar’a kadar gittim,  kahraman askerimiz, polisimiz orada bekliyor. Diyarbakır’a, Şanlıurfa’ya gittik,  biz her yerdeyiz. Şanlı bayrağımız Türkiye’nin her yerinde dalgalanıyor,  dalgalanmaya da devam edecek." diye konuştu.

DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI

Milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Anayasa  değişikliği teklifine de değinen Eroğlu, suçu olanların yargı önünde hesap  vereceğini söyledi.

TBMM'de her türlü fikir ve düşünceye açık olduklarını, bunların  konuşulabileceğini vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti:

"HDP maalesef terör örgütünü arkasına almış. Halbuki demokrasi var,  gelin Meclis'te konuşalım. Biz bu konuda her türlü fikir ve düşünceye açığız ama  biz silaha, silahlı terör örgütüne karşıyız, arkasını silaha, terör örgütüne,  Kandil'e dayayan gruplara karşıyız. Bunlar maalesef dokunulmazlık zırhına  bürünmüş. Hiçbir milletvekilinin devlete, emniyet güçlerine karşı, böyle bir  tavır içerisinde olması dünyadaki hiçbir parlamentoda kabul edilebilir mi?  Edilemez. Dolayısıyla 'biz dahil hepimizin dokunulmazlığı kalksın, terör örgütüne  destek veren, terör örgütüne arabasıyla silah götüren, bomba götüren hainler,  gerekirse mahkeme huzuruna çıksın’ diyerek bir çalışma yaptık. Onlar bunu  bildikleri için özellikle dün, bunu önlemek için her türlü saldırıyı yapıyor.  Buna müsaade etmeyeceğiz."

Eroğlu, dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliğini  gerçekleştireceklerini vurgulayarak, "Ben dahil herkesin dokunulmazlığı  kaldırılacak kardeşim. Suçumuz varsa gideceğiz mahkemeye, onları da mahkemeye,  kanun önüne teslim edeceğiz." dedi.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:21

İLGİLİ HABERLER