Gündem
  • 26.1.2014 00:43

Bakan Güllüce'den Fikirtepeli'lere müjde

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Fikirtepe'de kentsel dönüşümün başlayacağını müjdeledi. Güllüce, “Fikirtepe konusunu konuştuk, hallettik. Müjdeler olsun diyoruz. 15 güne kalmaz orada gidip kazmayı vuracağız” dedi.
Ziyaretin ardından gazetecilere bir açıklama yapan Güllüce, Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm alanıyla ilgili yaşanan sorunların çözüme kavuşturulduğunu açıkladı. Güllüce, “Çok uzun zamandır kangren olmuş olan ve bazı sorunlar oluşturan Fikirtepe konusunu konuştuk, hallettik. Müjdeler olsun diyoruz. 15 güne kalmaz orada gidip kazmayı vuracağız. Müteahhitlerimizle göreve başlayacağız. Allah herkese hayırlı etsin diyorum. O problemden de kurtulmuş olacağız inşallah” dedi.
Polonezköy'de yaşanan benzer sorunların çözümü için de çalıştıklarını ifade eden Bakan Güllüce, “Polonezköy'ün itirazları var. Yasal süresi 60 gün, bunlar inceleniyor. Kamuoyundan aldığımız bilgilerle, oradaki yaşayan insanlardan aldığımız bilgilerle, çevrecilerle görüşülerek milletimiz için en doğru kararı vermeye çalışıyoruz. Polonezköy'ü de en güzel şekilde halletmeye çalışacağız” diye konuştu.

GÜLLÜCE: "TEBRİK ZİYARETİNDE BULUNMAK İSTEDİK"
Başkan Topbaş’a yaptığı ziyarete dair bilgiler de veren Bakan Güllüce, “Sayın başkanımız ile birlikte biz çok geçmişten beri mesai arkadaşıyız. İstanbul’da 10 yıldır akıllara gelmeyecek kadar güzel hizmetler yaptı. Genel merkezimiz tarafından yeniden aday gösterildi. Geçmiş hizmetlerinden dolayı hem teşekkür için hem de yeni adaylığından dolayı tebrik ziyaretinde bulunmak istedik” dedi.
Güllüce, “Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin 5’te birinden büyük. Birlikte nasıl yönetişim yaparız diye oturup konuştuk. Ayrıca sayın başkanın çok önemli bir görevi var. Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı. Belediyelerin en fazla ilgilendiği, en fazla alakalı olduğu bakanlık bizim bakanlığımız. O yüzden de sayın başkanla bir ilişki kurmak durumundayız. Birlikte Türkiye’deki belediyeleri tartışıp görüşmeliyiz” ifadelerini kullandı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, Bakan Güllüce'ye ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Topbaş, "Çiçeği burnunda bir bakanımız diye ifade etmek doğrudur. Kendisi aynı zamanda mesai arkadaşımız, beraber İstanbul’a hizmet vermiştik. Şu anda Türkiye'nin en önemli icra bakanlığının başında. Sayın Bakan bize bir nezaket ziyaretinde bulundu, ilk defa bir belediyeyi ziyaret ediyor. Bundan dolayı da kendisine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Topbaş, şöyle devam etti: "Esasında bürokratlarımız dünden itibaren genel kararlar üzerine birlikte çalışmakta. Belediyemiz ve bakanlık arasındaki ilişkiler noktasında çalışmalar yapmaktalar. Gayet güzel bir sonuç aldık, ancak çalışmalar yine sürecek. Sayın Bakanımıza bu hassasiyetinden dolayı özellikle teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki, İBB ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı olarak güzel hizmetleri hem İstanbulumuza hem de Türkiye genelindeki diğer belediyelerde birlikte yapacağız."

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:11

İLGİLİ HABERLER