Gündem
  • 26.7.2013 00:37

Bakan Şimşek Güneydoğu'ya yapılan yatırımı açıkladı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Çözüm süreci en büyük desteği buradan alıyor. Çünkü acıyı sizler çektiniz ,sizler kardeşliği yaşatmanın ne demek olduğunu iyi biliyorsunuz. Bunu başardığımızda artık kaynaklarımız terör uğrunda heba olmayacak" dedi.

Törende konuşan Bakan Şimşek, davetlileri Kürtçe selamlayarak çağrı merkezlerinin önü açık bir sektör olduğunu söyledi

Bakan Şimşek, Batman'da bir fabrikanın açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, bunun yeni ve Türk telekomünikasyonunun çağ atladığını gösteren bir sektör olduğunu belirtti.

"Dünyada cirosu 374 milyar dolara ulaşan bu sektörün önü açık. Ülkemizde de artık bu sektör hızla büyüyor" diyen Şimşek, dünyada 150 bin çağrı merkezi bulunduğunu, bu alana Türkiye’nin sonradan dahil olduğunu vurguladı.

Bakan Şimşek, bu alanda 70 bin kişinin istihdam edildiğini kaydederek, "İş ve aş alanı yaratan herkesten Allah razı olsun" dedi.

-Çözüm süreci

Bakan Şimşek, çözüm sürecinde herkese büyük görev düştüğünü belirterek, bunun sadece hükumetin sorunu olmadığını aktardı.

Bunun herkesin sahip çıkması gereken bir süreç olduğuna dikkati çeken Şimşek, "Çünkü maalesef hem içeride hem de dışarıda ki bunu yakın zamanda da gördük, birçok çevre bu ülkenin büyümesini, gelişmesini istememektedir. İç huzuru bulmamızı kendi çıkar ve menfaatleri doğrultusunda tehlikeli buluyorlar ama biz onların oyunlarına gelmeyeceğiz. Biz inşallah bin yıllık kardeşliğimizi beraberce daha da güçlendireceğiz" diye konuştu.

- "Güneydoğu ve Doğu'ya yatırımda asla ve asla cimri davranmadık"

Bakan Binali Yıldırım, eskiden bacasız sanayi denildiğinde akla turizmin geldiğini ifade ederek, artık yeni bacasız fabrikaların bulunduğunu söyledi.

Bilişim sektörünün geliştikçe yeni iş alanlarını da geliştirdiğini vurgulayan Ylıdırım, şöyle dedi:

"Çağrı merkezleri dünyada da eski değil, 15 yıllık bir mazisi var. İnternet devreye girdikten sonra yaygınlaştı ve 400 milyar dolarlık bir ciroya ulaştı. Dünyada Avrupa’da ve Amerika’da 250 kişiye bir çağrı sandalyesi düşerken, ülkemizde hala 2 bin kişiye çağrı koltuğu düşüyor. Bu da mevcut potansiyelin, gençlere vereceğimiz iş imkanının en az 300 bin olduğunu gösteriyor. Şu an 60-70 bin istihdam var ama 300 bin genç kardeşimize iş imkanı sağlayacak adımı Batman’da atıyoruz inşallah. Bunu 2-3 katına çıkarmak istiyoruz ama bunun için huzura, barışa ve kardeşliğe ihtiyacımız var. Ulaşım, eğitim ve sosyal imkanlar olursa ancak o zaman buraya yatırımcı gelir. Son 10 yılda her türlü sıkıntı ve zorluğa rağmen Güneydoğu ve Doğu’ya yatırımda asla ve asla cimri davranmadık. Üstelik batıya bir yaptıysak buraya 4 yaptık. Çünkü yıllardır buranın hakkıydı ama yapılmamıştı. Biz bugün bu hakkı veriyoruz. Sadece Ulaştırma Bakanlığı olarak Güneydoğu’ya yaptığımız yatırım miktarı 23 katrilyondur. Bunun 8 katrilyonu GAP illerine aittir. Son 12 yılda Batman 500 trilyon liralık yatırım aldı.  Devam eden projelerimiz de var."

- “Tehdit ve şantajlara rağmen yılmadık”

"Tehditlere, şantajlara, iş makinelerimizin yakılmasına ve tüm engellemelere rağmen yatırımları kararlılıkla gerçekleştirerek bugünlere geldik" diyen Bakan Yıldırım, bugün Doğu ve Güneydoğu ile Batman'ın büyük bir fırsatı yakaladığını söyledi.

Bakan Yıldırım, tüm bu gelişmelere şimdi de huzur, barış ve kardeşliği ilave ettiklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Çözüm süreci en büyük desteği buradan alıyor. Çünkü acıyı sizler çektiniz sizler kardeşliği yaşatmanın ne demek olduğunu iyi biliyorsunuz. Bunu başardığımızda artık kaynaklarımız terör uğrunda heba olmayacak. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Sizlerden ricam ve beklentim bu sürece sahip çıkmaktır. Bir ve beraber olacak, provokasyonlara prim vermeyeceğiz ama burada sadece bizim hassasiyet göstermemiz yetmiyor. Terör örgütü ile bu alanda siyaset yapan BDP’nin de aynı kararlılık ve aynı sorumluluk duygusu içerisinde sürece zarar verecek eylem ve söylemlerden uzak durması icap ediyor. Bu, ülkemizin geleceğidir. 76 milyonun kardeşliğidir, birliğidir ve beraberliğidir. Bunu başarırsak artık insanlarımız ölmeyecek, yuvalara ateş düşmeyecek, kardeşliğimiz halel görmeyecek, birliğimiz, beraberliğimiz daha da sağlamlaşacak. Bundan asla ve asla kuşku duymuyoruz." 

- Bakan Yıldırım'dan Aşık Veysel şiiri

Bakan Yıldırım, konuşmasını Aşık Veysel’in, "Hedef alıp dövüştüğün kardeşin, seni yaralıyor attığın taş, topluma zararlı yersiz savaşın, hepimiz bu yurdun evlatlarıyız" dizeleri ile sürdürerek, “Hepimizin hedefi budur. Bunu başarabiliriz. Geçmişte bunu başardık, bundan sonra da başarabiliriz” diye konuştu.

- 500 kişilik istihdam sözü

Maliye Bakanı Şimşek, Bakan Yıldırım'dan açılışı gerçekleştirilen çağrı merkezinde istihdamın 500 kişiye çıkartılması sözünü aldı.

Bakan Yıldırım, "Maliye Bakanımızı mı kıracağım" dedi. Kürtçe "başım gözüm üstüne" diyen Yıldırım, davetlilere istihdamın artırılacağı müjdesini verdi.

Konuşmaların ardından Bakanlar Yıldırım ve Şimşek ile Batman Valisi Yılmaz Arslan, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, BESTCOM Çağrı Merkezi’nin açılışını yaptı.

Çağrı merkezini gezen Bakan Şimşek, Bakan Yıldırım’ın ısrarı üzerine bir koltuğa oturarak rastgele bir telefon numarası çevirerek telefonun diğer ucundaki Murat isminde bir kişi ile görüştü.

Önce bakan olduğunu belirtmeyen Şimşek, Türk Telekom’un kampanyalarını anlatarak 10 liralık bir tarife sattı. Satışın gerçekleştirilmesinden sonra Maliye Bakanı olduğunu söylemesi üzerine telefondaki kişinin şaşkınlık yaşadığı belirtildi.

Kişinin, "Sayın Bakanım Güneydoğu’dan beni aramanız çok anlamlı ve çok önemli" demesi üzerine Bakan Şimşek, Murat isimli kişiyi Ankara’ya davet etti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 13:12

İLGİLİ HABERLER