Gündem
  • 26.7.2013 02:01

Köylülerden 'Su' protestosu

Çeşme başında toplanan kadınlar ellerindeki güğüm ve plastik kaplara vurarak susuzluğu protesto etti.

Merkeze 15 kilometre uzaklıktaki Topkaya Köyü’nün yaklaşık 30 haneli Aşağı Mahallesi halkı aylardır susuzluk çekiyor. Su şebekesindeki arıza nedeniyle 6 aydır suları akmayan köylüler, taşıma su ve İl Özel İdaresi tarafından köye tankerlerle gönderilen su ile ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

'3 YAŞINDA TORUNUM, 'ÇOK PİS KOKUYORSUN' DİYOR'

Su akmaması nedeniyle köy çeşmesi başında toplanan bir grup kadın, güğüm ve plastik kaplara vurarak protesto eyleminde bulundu. Eylemcilerden Şaduman Kazancı, köyde yaklaşık 35 yıldır su sıkıntısı çektiklerini anlattı, suyun son 6 aydır hiç akmadığını belirterek şunları söyledi:

"Su yaşam demektir. Su olmadan yaşanır mı? Ama yok. Taşıma su ile işimizi görmeye çalışıyoruz. Banyo yapamıyoruz, bulaşık yıkayamıyoruz. 3 yaşında torunum bana 'Anneanne çok pis kokuyorsun' diyor. Bundan büyük utanç olur mu? Ben utanmıyorum, bizi susuz bırakanlar utansın."

Susuzluktan yakınan Emine Kazancı ise tankerlerle getirilen suyun da yetersiz olduğunu belirterek, "Gündüz çay topla, akşam gel su taşı. Canımız çıkıyor. Susuzluktan öldük" dedi. Köyün diğer kadınları da "Evlerimize kokudan girilmiyor"” diyerek tepkilerini dile getirdi, yetkilileri sorunu çözmeye çağırdı.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 13:12

İLGİLİ HABERLER