Gündem
  • 11.5.2013 15:28

Bakanları biraraya getiren açılış

Bakanlar Binali Yıldırım, İsmet Yılmaz ve Fatma Şahin, Sivas’ta bir açılış törenine katıldı.

Bakan Yılmaz, yaptığı konuşmada, dünyadaki ekonomik krize dikkati çekerek, "Herkes çalıştırdığı insanların sayısını azaltmaya bakıyor, bu da işsizliği artırıyor. Biz Türkiye’de hem büyümeyi hem de istihdamı artırmayı hedefliyoruz ki işsizlik düşsün" dedi.
Geçen yıl Türkiye’nin yüzde 2.2 oranında büyüdüğünü hatırlatan Yılmaz, bu büyümenin Avrupa’dan 20 kat büyük olduğunu söyledi. Büyümeyle istihdamın birbirine çok yakın olduğunu anlatan Yılmaz, seçim süreci içerisinde çağrı merkezi açma sözü verdiklerini dile getirdi. Sivas’a yapılan çağrı merkeziyle 400 kişiye istihdam sağlandığını belirten Yılmaz, bunun yıl sonunda 750’ye çıkacağını ifade etti. Yılmaz, elektronik arşivlemenin kurulmasıyla da bin 200 kişiye istihdam sağlanacağını ifade etti.
Ulaştırma Bakanı Yıldırım ise, Sivas’ta ulaştırma alanında yapılan faaliyetler hakkında bilgi vererek, "Sivas’tan Ankara’ya, Erzincan’a, Kayseri’ye giderseniz o yollar Sivas’a yapılan hizmetlerin birer örneğidir" dedi. Bugün Sivas’ın Malatya dışındaki bütün illerle bölünmüş yollarla bağlandığını belirten Yıldırım, Malatya yolunun da tamamının ihale edildiğini ve bunun da birkaç yıl içerisinde tamamen bitmiş olacağını ifade etti. Yıldırım, hızlı trenin sesinin Yozgat’tan Sivas’a duyulduğunu anlatarak, Sivas’a son 10 yılda sadece Bakanlığın yaptığı yatırımın miktarının 4 katrilyon olduğunu ve devam eden işlerin tutarının da 3,5 katrilyon olduğunu ifade etti.
Yıldırım, "Türkiye’de 20’den fazla vilayetimizde 60 binin üzerinde gencimize iş, aş ve ekmek kapısı olan bu çağrı merkezleri de Türkiye’de teknolojinin gelişmesiyle beraber bilişim yollarının artmasıyla beraber yeni yeni iş alanları olmaya başladı. Çağrı merkezi deyince, ’Bu da neyin nesi derdiniz?’ bundan 5-6 sene önce. Artık bilişimle her yer yakın oldu. Burada oturan genç kızlarımız ve delikanlılar Türkiye’nin her tarafından arayan vatandaşlarımızın derdine derman oluyor, sorularına cevap veriyor ve sorunlarını çözüyorlar. Yani, Türkiye’nin sesi ve gözü kulağı oluyor Sivas’taki gençlerimiz" diye konuştu.
Çağrı merkezinde 400 kişinin işe başladığını belirten Yıldırım, "Önümüzdeki bir yıl içerisinde 2 katına çıkacak. Neredeyse Sivas’ın en büyük işvereni olmaya aday" dedi.
Yıldırım, "Bu proje bilişimde ve iletişimde dünya standartlarının üzerine çıkma projesidir. Tam bir çağdaşlık projesidir. Muasır medeniyet seviyesini yakalama ve onun önüne geçme projesidir" ifadelerini kullandı.
Rahatsızlığı dolayısıyla sesi kısılan Yıldırım, "Bakan Şahin’in de gribal durumu var. Konuşmak istemedi, ben o görevi de aldım üzerime. Artık konuştukça sesim açılıyor. Konuşmayacaktım ama şimdi baktım iyi gidiyor, devam edeyim bari diye düşünüyorum. Hemşehrilerimi görünce hastalık falan kalmıyor. Her şey bitiyor" dedi.
Sivas Valisi Kemelek de tesisin Sivas’a önemli bir ekonomik katkı sağlayacağını belirterek tesisin bir yıldan daha bir kısa sürede hazırlandığını ifade etti.
Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, bu yatırımın Sivas’a yapılmış olmasından dolayı çok ciddi bir istihdam alanı oluştuğunu dile getirdi.
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, tesislerin Sivas’a yapılan en büyük teknoloji yatırımı olduğunu belirtti. Türkiye’de kadınların çalışma oranının yüzde 28 olduğunu söyleyen Ciliv, bu tesisle kadınların çalışma oranının yüzde 71’e çıktığını kaydetti.
Aylık ortalama 1 milyon 115 bin dakika görüşmenin yapıldığı ve 300 bin çağrının karşılandığı Sivas Çağrı Merkezi’nde çalışanların yaş ortalaması 28; yüzde 71’i ise kadınlardan oluşuyor. Çağrı merkezi çalışanlarının yüzde 18’i lise, yüzde 44’ü ön lisans, yüzde 38’i de lisans mezunlarından oluşuyor. Çağrı merkezinde, sigara kullanan çalışanlara günlük belirli sayıda sigara içme izni veriliyor. Hiç sigara kullanmayanlara ise aylık 50 liralık çek hediye ediliyor.
Bakan Şahin ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, yapılan konuşmaların ardından çağrı merkezinde vatandaşların telefonlarını cevapladı.
(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:27

İLGİLİ HABERLER