Gündem
  • 22.1.2022 22:49

Balıkesir'de korkutan deprem! İstanbul'da da hissedildi.

Balıkesir'de 4.7 büyüklüğünde deprem

Balıkesir'in Ayvacık ilçesi Dursunbey merkezli 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul'da da hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre; Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ise depremin şiddetini 4.8 olarak ölçtü. Sarsıntı, İstanbul ve çevresinde de hissedildi. AFAD'dan yapılan ilk açıklamada, "Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde saat 22.31'de 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. An itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz." denildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul'da da hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun." ifadelerini kullandı. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre; Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. yerin 11 kilometre derinliğinde gerçekleşen sarsıntı, İstanbul ve çevresinde de hissedildi.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde, yaklaşık yarım saat önce 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. 112 Acil Ekiplerimiz bölgeyi taramak üzere görevlendirilmiştir. İlk bilgilere göre, endişe verici bir sonuç söz konusu değil. Halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" açıklamasında bulundu.

SON DAKİKA: KANDİLLİ DEPREMİN ŞİDDETİNİ 4.8 OLARAK DUYURDU

Kandilli Rasathanesi ise depremin şiddetini depremin şiddetini 4.8 olarak ölçtü. Kandilli verilerine göre deprem yerin 7.2 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

AFAD'DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Dursunbey ilçesine meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 4,7 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz." denildi.

 

Balıkesir de 4.7 büyüklüğünde deprem #1

 

 


 

Güncellenme Tarihi : 22.1.2022 23:26

İLGİLİ HABERLER