Gündem
  • 22.1.2022 23:55

Fazıl Say'ın 'Aksu' ve 'Kabaş' açıklaması

Milli ve manevi değerlere yönelik hakaretleri "sanat", "gazetecilik" gibi kılıflar altında "özgürlük"ten sayan Fazıl Say, Sedef Kabaş'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik çirkin hakaretinden sonra gözaltına alınmasını, "Kapkaranlık bir sabah" ifadeleri ile yorumladı.

Yüzde 50'den fazla kesimin oy verdiği bir siyasetçiye hakareti ve ezici çoğunluğunun dini hassasiyeti olan kişilerden oluştuğu bir toplumda, "sanat" adı altında İslami değerleri hedef almayı, "özgürlük" sayan Fazıl Say, Sedef Kabaş'ın çirkin ifadelerle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etmesinden sonra gözaltına alınmasını, "Kapkaranlık bir sabah" sözleri ile yorumladı.

Fazıl Say, Hazreti Adem (a.s) ile eşi Hazreti Havva validemize "cahiller" diyen Sezen Aksu'yu "sanat", yüzde elliden fazla vatandaşın oyunu alarak Cumhurbaşkanlığı makamına oturan Recep Tayyip Erdoğan'a çirkin sözlerle hakaret eden Sedef Kabaş'ı da "gazetecilik" adı altında savundu.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Say, şunları söyledi:

Yoksulluk. Sedef Kabaş gözaltına alınmış, koca Genco Erkal aynı 'suç'dan mahkemelerdeydi, ha, yetmemiş, Sezen Aksu’nun cezası 'dilinin koparılması' olacakmış! Genç bir insan tüm bunlara ne düşünüyordur, dostlar? Yoksulluk 100 çarpı "yoksulluk" olmuş. Düşüncelere daldım. Siz?

 

Güncellenme Tarihi : 22.1.2022 23:57

İLGİLİ HABERLER